Koncernstrateg ekonomi till Uppsala kommun

Meritmind

Uppsala / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-11-10

null

Uppsala växer och vi söker en koncernstrateg som vill vara med och utveckla morgondagens Uppsala tillsammans med oss. I rollen kommer du att jobba med projekt, utredningar och komplexa frågeställningar för hela kommunkoncernen. En stor del av tiden kommer läggas på de kommunala bolagen, vars moderbolag är Uppsala Stadshus AB. Idag pågår större projekt inom fastighetsområdet som kan vara ett typprojekt för koncernstrategen. Projekten kommer att skifta i storlek och inriktning och du kan under perioder fungera som en internkonsult.
Om du trivs med utmaningar och vill utvecklas så är Uppsala kommun rätt arbetsgivare för dig. Här finns plats för delaktighet och engagemang, men också för arbetsglädje och balans i livet. Tjänsten som koncernstrateg ekonomi är placerad i enheten ”Budget, bolag och finans” och rapporterar till Finanschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som koncernstrateg arbetar du med frågor som berör hela Uppsala kommunkoncern, både förvaltningar och kommunala bolag. Uppgifterna är av både strategisk och av mer löpande karaktär. Idag pågår större projekt inom fastighetsområdet som kan vara ett typuppdrag för koncernstrategen. Du kommer arbeta mycket med kommunens helägda bolag och med deras respektive VD och ekonomichef. Just nu finns 15 dotterbolag i koncernen, varav tre är underkoncerner. Totalt är det ett drygt 30-tal bolag i koncernen. Arbetsbördan är naturligt varierande. I projekt och utredningar arbetar du nära intressenter från kommunala bolag och förvaltningar. Under perioder kommer du arbeta i, eller driva, stora projekt och uppdrag med många olika intressenter att koordinera. Du kommer även att arbeta nära kommunens övriga ekonomistrateger, controllers och ekonomer liksom med olika verksamhetsområden.

Erfarenhet och kvalifikationer
Tjänsten kräver gedigen erfarenhet av strategiskt arbete inom ekonomistyrning, uppföljningar och analyser, samt förbättringsarbete på såväl bolags- som koncernnivå. Erfarenhet från både offentlig och privat sektor uppskattas och det är meriterande med erfarenhet från revisionsbranschen. Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi, eller annan akademisk utbildning som är relevant för tjänsten.
Vi ser gärna att du har:

  • Erfarenhet av uppföljnings- och analysarbete
  • Erfarenhet av att sammanställa och presentera information i olika forum
  • Erfarenhet av att både driva och delta i projekt och förändringsarbeten
  • Mycket goda kunskaper inom redovisning och bolagsrätt, samt inom ekonomistyrning
  • Mycket god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom ekonomistyrning och strategiskt arbete
  • Goda kunskaper i skatteregelverket

Personliga egenskaper
Som person är du är engagerad, trygg och uppskattar att arbeta i samverkan med andra. Du är en analytisk, strukturerad och pålitlig person som både kan arbeta självständigt med komplexa utredningar och i team med andra där du fungerar mer som projektledare. För att trivas i rollen krävs att du kan inspirera och leda andra i arbetet med att driva förändringsarbete och utveckling framåt.

Placeringsort: Uppsala


 

Om Uppsala Kommun
Uppsala Kommun består av fler än 19 000 medarbetare som tillsammans verkar för att skapa en stad som är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar. Ett Uppsala för framtiden helt enkelt. Om du trivs med utmaningar och vill utvecklas så är Uppsala kommun rätt arbetsgivare för dig. Hos oss finns plats för delaktighet och engagemang, men också för arbetsglädje och balans i livet.
Vår värdegrund är; Göra skillnad – Arbeta tillsammans – Välkomna nyskapande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.