Konsultuppdrag – Handlare till investeringsenhet

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-11-27

För kunds räkning söker vi nu en handlare som kommer att arbeta nära portföljansvariga och genomföra merparten av kapitalförvaltningens dagligt genererade affärsflöden. Detta är ett konsultuppdrag med start i oktober och uppdraget sträcker sig till och med mars. Tjänsten är på heltid och kunden har sina lokaler vid Gärdet.

Vad innebär rollen och vem söker vi?

Du kommer aktivt delta i det förberedande arbetet med implementeringsplaner för våra portföljuppdrag. Du har även som uppgift att löpande kontrollera förvaltningsportföljernas allokering.

Handeln inbegriper affärsflöden i flertalet tillgångsklasser och produktområden, såsom direktinvesteringar, fonder, derivat och ETF-produkter. Exekvering av fondordrar, valutaväxlingar och durationsjusteringar utgör tyngdpunkten i arbetsuppgifterna.

Rollen förutsätter mycket goda kunskaper i handel med finansiella instrument avista såväl som derivat, dels för ränte- och valutamarknaden samt aktiemarknaden och handel med fonder.

Vi tror att du har dokumenterad erfarenhet från marknaden med bakgrund inom förvaltning och exekvering. Därtill bör du ha erfarenhet av handlarsystem så som Fx All, Redi+, Bloomberg och portföljförvaltningssystemet Simcorp Dimension. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel och att du talar och skriver engelska såvägl som svenska obehindrat.

Som person är du noggrann och ansvarstagande. Du är van vid att fatta beslut och kan ta ansvar för ditt arbete samt se till att deadlines hålls. Vidare är du social, kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra människor.

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget

SJR in Scandinavia (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.