Kreditanalytiker till Erik Penser Bank i Stockholm

Meritmind

Stockholm / Bank, finans & försäkring / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Har du erfarenhet från kreditområdet gällande kreditgivning till företag? Har du tidigare arbetat med finansiell rapportering? Då kan denna möjlighet vara någonting för dig! Tillsammans med Erik Penser Bank söker vi nu en kreditanalytiker, till en bred roll på kreditavdelningen. Tjänsten som är på heltid är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer att anställas direkt av Erik Penser Bank.

Om rollen

Som kreditanalytiker är ett av dina största fokusområden att analysera kommande och befintliga kreditaffärer. Erik Penser Bank är placerade i trevliga lokaler i Stockholm City.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att bestå av:

  • Analys av företagskrediter såsom fastighetsfinansiering, finansiering av fastighetsprojekt och rörelsefinansiering.
  • Löpande kreditdiskussioner med kundansvariga och genomgång av kreditunderlag som skall vidare till kreditkommitté.
  • Hantering och analys av bankens kreditrisker.
  • Kvartalsvis uppföljning och rapportering av kreditstockens sammansättning, riskexponering, IFRS9 reserveringar med mera.
  • Kontinuerligt utveckla kreditprocessen och kreditaffären.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, analytisk och strukturerad med relevant arbetslivserfarenhet inom kreditområdet, med fokus mot företag. Du har en dokumenterad erfarenhet inom finansiell rapportering. Vidare har du goda kunskaper inom relevanta regelverk samt goda kunskaper i Excel. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning i grunden, gärna inom ekonomi.

 Om Erik Penser Bank

Erik Penser Bank är en privatägd och fristående bank. Vi erbjuder exklusiva finansiella tjänster till privata och institutionella investerare och vi fokuserar på att skapa värde åt våra kunder. Vi är verksamma inom affärsområdena Wealth Mangagement och Corporate Finance.

Läs mer på www.penser.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 24 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.