Kreditanalytiker till Toyota Material Handling Commercial Finance

Annons

Meritmind

Mjölby / Credit analyst / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-11-23

null

Har du erfarenhet av att arbeta med kreditanalyser och söker efter nya utmaningar? Meritmind rekryterar just nu till Toyota Material Handling Commercial Finance (TMHCF) en kreditanalytiker. Vi önskar komma i kontakt med dig som har fallenhet för analytiska uppgifter och som trivs med kontaktytor både i Sverige och utomlands. Här får du ta del av finansbolagets utvecklingsresa med kunder och filialer runt om i Europa.

Du kommer vara delaktig i en grupp om 5 personer och rapportera till Head of Operations. Detta är ett föräldravikariat med start relativt omgående till augusti 2020.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Analys och utvärdering av kunders finansiella styrka
  • Planera och presentera analyser gällande kreditförfrågningar för beslut i respektive kreditkommittée
  • Tillse att kreditprocessen är implementerad enligt kreditpolicy och instruktion
  • Underhåll av kreditsystem
  • Stödja Toyotas säljbolag och TMHCFs filialer gällande kreditprocessen
  • Följa upp, kontrollera och analysera kreditportföljen och förbereda rapporter
  • Agera kreditsystemsspecialist och tillhandahålla utbildning inom kreditområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser gärna att du är civilekonom eller har motsvarande eftergymnasial utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med kreditbedömningar och analyser, med fördel från bank eller finans. Vidare har du en förmåga att samla in och analysera finansiell data, samt är van att förbereda, rapportera och presentera information på olika sätt för personer på olika nivåer. Dina kunskaper inom MS Office är goda och du kommunicerar på engelska på avancerad nivå.

Personliga egenskaper
Som person har du en förmåga att snabbt skapa dig ett helhetsperspektiv för att sedan detaljorienterat analysera data inom ditt ansvarsområde. Då rollen innebär många kontaktytor har du god samarbetsförmåga och är affärsorienterad med stort kundfokus. Inom kreditområdet är du självgående och driven och vill vara delaktig i utvecklingen av verksamheten.

Placeringsort: Mjölby

Om Toyota Material Handling Commercial Finance
TMHCFs strategi är att erbjuda finansiella produkter till Toyotas kunder för att stötta Toyotas säljbolag och återförsäljare. Kreditkontroll är en viktig funktion i TMHCFs mål att leva upp till affärsstrategin.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.