Kvalificerad Controller

Annons

Stepstone

Solna | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-11-01

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om – för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Kvalificerad Controller

Arbetsuppgifter
Vill du anta utmaningen och vara med i vårt samhällsviktiga arbete? Just nu söker vi en kvalificerad controller till avdelningen Ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning.

Som kvalificerad controller är fokus analyser och uppföljningar inom Trafikledning, både ekonomiska utfall och analyser för de verksamhetsmål och mått som verksamheten styr på. Tjänsten innebär också att du gör jämförande benchmarking för ekonomi och mål- och mått. Du är delaktig i planering och budgetarbetet. Du analyserar och ser samband och avvikelser mellan olika områden samt sammanställer material och arbetar med ad hoc analyser och utredningar. Du är även delaktig i att ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag och gör också kvalitetskontroller på framtaget material.

Du verkar i nära samarbete med övriga inom avdelningen för ekonomi och styrning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har civilekonomexamen med inriktning mot redovisning/controllerarbete (210 hp).

Du har något/några års erfarenhet av att ha arbetat med controlling och/eller redovisning, samt har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet. Vi förutsätter att du har jobbat i ett större affärssystem.

Det är meriterande om du har jobbat i Agresso. Likaså är det meriterande om du har arbetat som controller i en större organisation samt har erfarenhet av att arbeta med mål och mått.

Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen ingår att samarbeta med andra inom organisationen, t ex verksamheten och controllers. Det är därför viktigt att du är duktig på att bygga samt bibehålla relationer och att du är duktig på att förmedla information på ett pedagogiskt samt kommunikativt vis så att förståelse och förankring skapas i organisationens olika delar. Du är uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Tjänsten är placerad i Solna.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-11-01

Upplysningar

Avdelningschef Yvonne Helander
010-124 3356

Saco Viktoria Andersson
070-724 5485

SEKO Peter Röst
010-123 9061

ST Bengt Gruvman
010-123 1346

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.