Kvalificerad Controller

Annons

Stepstone

Borlänge | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-12-19

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Den centrala funktionen Ekonomi och styrning har ett övergripande ansvar för ledningen och styrningen av Trafikverket. Här ingår bland annat planering och uppföljning av verksamheten, finansieringsfrågor, koncerngemensam redovisning, bokslut och fakturahantering. Vi ska säkerställa att Trafikverket har effektiv och ändamålsenlig ledning och styrning samt god intern styrning och kontroll.
Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Vi söker en kvalificerad controller som vill arbeta med uppföljningar och analyser på koncernnivå. Du är resultatorienterad, drivande och har förmåga att lyfta fram väsentliga frågor och svar till koncernrapporteringen.

En viktig del av ditt arbete är att tillsammans med teamet aktivt arbeta med att utforma direktiv, anvisningar, arbetssätt och fortsätta driva det förändringsarbete som påbörjats. Enheten har ansvar för att leda och driva arbetet i användargrupper för controllers inom områdena verksamhetsplanering, uppföljning och avvikelsehantering. Du ska ha god förmåga att leda samarbetet i en sådan grupp.

Arbetsuppgifterna innefattar även till viss del arbete med ramfördelning, planeringsanvisningar, beredning av dialoger med Generaldirektören och verksamhetscheferna.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning 180 hp med inriktning mot ekonomi eller industriell ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.

Du har flerårig erfarenhet från kvalificerat arbete som ekonom eller controller där controlling eller analyser och rapportering har varit en central arbetsuppgift. Har du dessutom projektledarerfarenhet och erfarenhet från statlig styrning är det meriterande.

Som person är du en kreativ person med god ledarförmåga som trivs med att arbeta med många uppgifter samtidigt. Du har ett strategiskt och övergripande synsätt och en stark analytisk förmåga. Att kunna skapa ett gott samarbete och ha en bra kommunikation med övriga i organisationen är en förutsättning.

En viktig egenskap är att kunna ta egna initiativ, driva saker på egen hand och se var det finns förbättringspotential inom arbetssätt och processer.

Vi kommer i denna rekrytering jobba med löpande urval och intervjuer och är därför tacksamma om du ansöker snarast möjligt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-12-19

Upplysningar

Enhetschef Monica Karlsson
010-123 22 30

Saco Anna Islén
010-123 5541

SEKO Catarina Jacobsen
010-123 2240

ST Per Olof Hellbergs
010-123 5544

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.