Kvalificerad redovisningsekonom till Lowell Sverige AB

Meritmind

Göteborg / Redovisning / heltid / Sista ansökningsdag: 2021-02-12

null

Till finansteamet på Lowell söker vi nu en erfaren redovisningsekonom. Du kommer att ingå i ett tight finansteam bestående av 5 personer. Ditt ansvar blir främst den löpande redovisningen samt månads-, kvartals- samt årsbokslut.

Lowell jobbar ständigt med kvalitets- och effektivitetsfrämjande projekt och samarbetet inom det nordiska finansteamet är tätt. Du kommer att ha en hel del kontakt och utbyte med kollegor från de nordiska systerbolagen.

Ansvarsområde

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Säkerhetsställa periodiseringar, avstämningar, dokumentation
  • Årsredovisning, Inkomstskatt
  • Moms och skatteredovisning, legal rapportering
  • Ansvar för likviditetsplanering
  • Statistik och myndighetskontakter
  • Kontakt med revisorer övriga rådgivare inom redovisning, skatt och moms

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har mycket goda redovisningskunskaper med lång och bred erfarenhet. Intresse för att utveckla rutiner och processer är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska liksom goda kunskaper i Excel är viktigt.

Personliga egenskaper
Som redovisningsekonom på Lowell behöver du ha kvalitet och service i fokus och vara självgående. Du trivs med att ha ett eget ansvar samt att stötta och dela med dig av dina kunskaper till kollegorna som en sann lagspelare. Du har en prestigelös inställning och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

Placeringsort: Gårda, Göteborg

Om Lowell:
Lowell Sverige, tidigare Lindorff, är tillsammans med våra systerföretag i Danmark, Estland och Finland, samt tidigare Intrum Justitia i Norge, en del av Lowell-koncernen sedan i mars 2018. Lowell erbjuder såväl stora som små företag helhetslösningar inom kredithantering. Vi har ett brett tjänsteutbud som omfattar hela kreditcykeln, från fakturering, inkassotjänster, köp av förfallna eller osäkra fordringar, samt omfattande analystjänster.

I Sverige har Lowell kontor i Stockholm och Göteborg med totalt 250 anställda. Hela Lowell-koncernen har 4 400 anställda varav 850 har hemvist i Norden.

Mer information om Lowell hittar du på www.lowell.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 71 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.