Ledare: ”Våga utmana trender”

Att satsa nytt, ligga i framkant och investera förknippas inte sällan med ökade kostnader. Oavsett om det handlar om att outsourca en funktion, investera i ett nytt it-, BI- eller ERP-system, expandera eller bygga upp ett nytt affärsområde.

Satsningar är helt enkelt inte gratis.

Men att köpa in funktioner, tjänster, outsourca eller ta in konsulter har inget egenvärde i sig.

Att ta in en konsult som kan hjälpa till att sänka ditt företags kostnader eller hitta rätt it-lösningar och leverantörer är ett sätt att lösa problemen, men det kan vara lika rätt hitta kompetensen och svaren inom den egna organistionen.

Vi på CFOworld har skrivit en hel del om outsourcing, ett begrepp som fått stort genomslag på senare tid. Även detta nummer handlar delvis om outsourcing, bland annat med fokus på business intelligence. Outsourcing gör att du och ditt företag kan fokusera på kärnan, det ni är bra på.

Men se till att inte följa med strömmen av bekvämlighet. Våga utmana trender. Varför ska ni outsourca? Finns kompetensen internt? Vad är nackdelarna med outsourcing?

Rom byggdes inte på en dag, och samma sak gäller för företag. Riktigt snabb tillväxt går sällan att planera i förväg för – de företag som sett en snabb tillväxt är ofta företag som minst kunnat ana det. Däremot går det förstås att satsa rätt och investera rätt för långsiktig tillväxt, oavsett om det handlar om att investera i kompetens, affärsområden eller köp av tjänster eller utrustning.

Den 28 maj går CFO Live av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm med tillväxt som huvudtema.

Missa inte ett perfekt tillfälle att nätverka med branschkollegor och inspireras av företag som vet hur det är att växa snabbt.

Hoppas att vi syns där!