Ledare: ”Vi går mot ljusare tider”

Nytt år innebär möjlighet till nystart och framåtblickande – på många fronter. Att komma tillbaka till arbetet i januari fulladdad med energi är kanske ingen självklarhet för alla, men vi går nu äntligen mot ljusare tider, både bokstavligt och bildligt talat. Flera undersökningar visar att många företag och CFO:er nu börjar se mer positivt på konjunkturen och marknaden. Att kostnadsbespara är inte längre det främsta målet – flera bolag har för avsikt att anställa under 2014 och många är redo att satsa igen.

Det har CFOworld tagit fasta på – den 28 maj går CFO Live av stapeln, denna gång med tillväxt i sikte. Mer information och länk till anmälan hittar du här.

Att ta över stafettpinnen som ny chefredaktör på CFOworld känns spännande och en smula nervöst.

Själv tror jag att det är bra för slutresultatet att vara lite lagom pirrig ibland, precis som inför en viktig presentation eller vid en tävling. Jag tror också att det är bra för CFO:n att vara lite nervös med jämna mellanrum – på ett positivt sätt; att helt enkelt inte riktigt veta vad som komma skall.

Att luta sig tillbaka och bli alltför bekväm kan vara farligt.

För även om budgeten redan är lagd kan mycket hända under årets lopp och en satt budgeten kan snabbt bli inaktuell. Då gäller det att lyfta blicken från den planering som redan är satt och vara uppmärksam på nya möjligheter – och eventuella risker som lurar runt hörnet.

Några av de mest framgångrika företagen och entreprenörerna är just sådana som vågat satsa på det okonventionella, litat på magkänslan och tagit risker ibland. Gått emot strömmen.

Vad har du och ditt företag gjort under de senaste åren och hur blev utgången av dessa handlingar? Kanske är det dags att göra tvärtom i år – göra något oväntat, satsa på något nytt eller tänka i nya banor.