Meritmind värvar CFO med spel i bagaget

Karl Magnusson är ny CFO på Mertimind, tidigare har han arbetat inom onlinespelsbranschen med säte i London.

– Mina förväntningar är att få vara med och driva företaget vidare. Meritmind har ju vuxit mycket de senaste åren och har en stark potential att utvecklas vidare, säger han.

Företaget som funnits i omkring tio år har idag 150 medarbetare och är med på senaste Gaselllistan i Dagens Industri samt Tillväxtlistan hos Ahrens Rapid Growth/Affärsvärlden.

När det gäller yrkesrollen ser sig Karl Magnusson som en affärsinriktad CFO:

– Jag har tidigare varit med om att bygga upp företag och bidragit med ett legalt, finansiellt och administrativt perspektiv. För mig handlar CFO-rollen om att ta ansvar för operativa delar i företaget, fast med ett finansiellt perspektiv på det hela.

– Jag tror att det är viktigt att mäta saker och ting i verksamheten, alltså att ha en koppling mellan operativa nyckeltal och redovisningen. Det i sin tur innebär att man måste ha en helhetssyn, det går inte att bara sitta med redovisningen.

Närmast kommer Karl Magnusson från London och CFO-arbete på en företagsgrupp för online-spel, där bland annat företaget Betway ingår. Tidigare har han arbetat på olika poster inom finansfunktionen för Ongame, numera Bwin Games.

– Den stora skillnaden nu gentemot mina tidigare uppdrag är att det här arbetet bygger mer på personliga relationer, säger Karl Magnusson.