Nacka Tingsrätt söker ekonomiadministratör

Annons

Stepstone

Nacka | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-11-03

Nacka tingsrätt är en domstol med drygt 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljö- och fastighetsmål samt mål enligt plan- och bygglagen.

Tingsrätten ligger belägen i moderna lokaler i Nacka Strand med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Hösten 2018 kommer tingsrätten att flytta till nybyggda lokaler i Sickla. Vi söker nu en erfaren, självgående och strukturerad ekonomiadministratör till den administrativa avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiadministratör på tingsrätten erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig samhällsfunktion. Du arbetar med tingsrättens löpande redovisningsarbete, upprättar budget på uppdrag av den administrativa chefen och arbetar med den löpande ekonomiska uppföljningen och analysen av verksamhetsutfallet. Du tar fram halvårs- och helårsbokslut samt ekonomiska beslutsunderlag och kostnadskalkyler som stöd i ekonomifrågor till tingsrättens ledning. Därtill arbetar du med fakturahantering och viss enklare bokföring. Vissa personaladministrativa arbetsuppgifter kan bli aktuella som stöd för kollegor på avdelningen.

Arbetet sker i nära samarbete med chefen för den administrativa avdelningen, övriga kollegor på ekonomi/personal och du kommer även att ingå i ett regionalt nätverk för ekonomifrågor tillsammans med ekonomipersonal från de fem tingsrätterna i Stockholmsregionen.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som trivs med att arbeta med siffror och analys. Du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller examen från annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi som bedöms likvärdig av arbetsgivaren och minst två års erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete med mycket goda vitsord. Tidigare erfarenhet från ekonomiarbete inom offentlig verksamhet kan vara meriterande. Du är en van datoranvändare med mycket hög kompetens i Officepaketet, särskilt i Excel. Du har förmåga att lära dig IT-system som tillämpas i verksamheten.

Erfarenhet av statlig redovisning liksom erfarenhet av ekonomisystemet Agresso kan vara meriterande. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska samt talar, läser och förstår engelska.

God samarbetsförmåga, noggrannhet, initiativförmåga och ett strukturerat och effektivt arbetssätt är mycket viktiga egenskaper för den här anställningen. Som person har du energi, driv och ett positivt tänk och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Vi tror att du är säker i dina kunskaper och dig själv och motiveras av att stödja andra i deras arbete och har en god känsla för service. Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar information på ett tydligt och enkelt sätt. Du bidrar med din expertis i gruppens och tingsrättens gemensamma arbete.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.