Nordisk AR-chef/Treasury till Schneider Electric Sverige AB, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisning / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Brightby Bemanning söker nu, till ekonomiavdelningen på Schneider Electric Sverige AB, en Nordisk AR-chef/Treasury. Som Nordisk AR-chef/Treasury kommer du att ha ansvar för hela Norden (samt Baltikum i framtiden) och kommer att rapportera till Chief Accounting Officer Nordic Baltic.  Du ansvarar även för teamet, som består av tre personer och ingår i den svenska ekonomiavdelningen som är en grupp på 10-12 personer. Engelska är ett krav då du kommer att ha kontakt med shared servicecenter i Indien.

Kontoret är beläget i Solna och tjänsten är tillsvidareanställning på heltid.

 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Nordisk AR-chef/Treasury:

  • Planera och kvalitetssäkra arbetet för kundreskontrateamet
  • Utveckla och coacha kollegorna i hela flödet och se till att deadlines följs samtidigt som du är delaktig i arbetsuppgifterna
  • Bankavstämningar
  • Cash management
  • Valutahantering
  • Bankgarantier
  • Kassaflödeshantering
  • Delaktig i projekt
  • SPOC treasury

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med några års erfarenhet av rollen som teamleader i större bolag eller dig som vill ta steget upp. Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi.

För att vara en aktuell kandidat till tjänsten är kunskap och erfarenhet av arbete i Navision och SAP högt meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du framåt och coachande. Goda ledaregenskaper, teamspelare och social förmåga är självklarheter. Du är strukturerad, driven, ansvarstagande och gillar när det händer mycket. Du är en problemlösare och bidrar med din kompetens.

Vad erbjuder Schneider dig?
På Schneider Electric vill vi ha de bästa medarbetarna. Därför prioriteras utbildning och personlig utveckling genom ett strukturerat arbeta med utbildningsplaner från dag ett. Som Nordisk AR-chef/Treasury kommer du ständigt att utveckla din professionella kompetens, företagskunskap och ges möjlighet att fokusera på din personliga utveckling.

Placeringsort: Solna

Om Schneider Electric
Schneider Electric är med 180 000 anställda i mer än 100 länder, världsledande inom energilösningar. Från enklaste produkt till komplexa system bidrar vår teknik, våra programvaror och tjänster till att förbättra drift och automation av våra kunders verksamheter. Schneider Electric är ledande inom den digitala omvandlingen av energihantering och automation i bostäder, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.