Ny CFO för Lappland Goldminers

– Det känns väldigt spännande. Med min bakgrund inom corporate finance kan jag förhoppningsvis bidra med en del nya perspektiv till bolaget och dess ledning, säger Jonatan Forsberg.

Han är civilekonom i grunden och kommer senast från Evli Bank, där han arbetade med rådgivning inom corporate finance med fokus på transaktioner inom gruvindustrin. Jonatan Forsberg har även arbetat för Deloitte, där han ägnade sig åt företagsvärdering och finansiell analys.

Vad ser du som den största utmaningen framöver?

– Lappland Goldminers befinner sig i en expansiv industri, där det händer mycket just nu. Om vi sköter våra kort rätt kan det bli en intressant tid för bolaget framöver. Det känns roligt att få vara med på en central position under en sådan period, säger Jonatan Forsberg.

Lappland Goldminers är ett prospekteringsbolag som är specialiserat på guldproduktion. Företaget har gruvprojekt i Fäboliden utanför Lycksele och en producerande gruva i Pahtavaara i Finland. Nyligen togs beslutet att avveckla verksamheten Ersmarksberget utanför Sorsele.

Lappland Goldminers vd Henrik Grind kommenterar rekryteringen av Jonatan Forsberg:

– Jag är mycket glad över att Jonatan Forsberg valt att komma till Lappland Goldminers. Hans gedigna bakgrund från finansbranschen i kombination med erfarenhet från transaktioner inom gruvindustrin gör honom mycket lämpad för rollen.