Öka produktiviteten i sommar

Sommaren behöver inte vara lat. Jennifer Azara, redaktör på CFO Daily News, tipsar om hur du nyttjar sommarmånaderna till att öka produktiviteten och ge en boost till kassaflödet.

Myt nummer ett: ”Det går inte att få tag på folk.”
Många använder detta som ursäkt för att inte behöva ringa telefonsamtal. Men företag vet ofta exakt när deras anställda kommer att vara borta på semester – och planerar för det. Det innebär att även om din huvudkontakt inte är tillgänglig finns det sannolikt någon annan på plats som kan hjälpa dig. Denna någon kan också vara den person som till slut säger ja till den där affären du länge velat få till – till skillnad från din vanliga kontaktperson.

Myt nummer två: ”Inga affärer görs under sommaren.”
Det finns en allmänt rådande uppfattning om att det inte är någon idé att göra affärer under sommarmånaderna. Men det betyder bara att fältet och konkurrensen blir mindre för de företag som är faktiskt vill agera här och nu.

Myt nummer tre: ”Sommaren är inte lika rolig när du inte längre är ett barn”
De varma temperaturerna och långa, ljusa dagarna får även dina mest stillasittande och flitiga medarbetare att längta ut i friska luften. Låt dem gå ut. Våga ha kul på jobbet. Spela boll på parkeringen under lunchen, eller bjud på glassfika. Det kommer att sprida många leenden, och chanserna är stora att du kommer se ett uppsving i arbetsmoral – och produktivitet.