OneMed söker analytisk Group Accountant, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Koncernredovisare / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-10-26

null

En bred roll där du får chansen att utvecklas inom både koncernredovisning och controlling i ett större internationellt bolag, kan det vara något för dig? Du kommer att vara en viktig medarbetare på bolagets centrala finansfunktion med fokus på redovisning, analys och uppföljning, nära ledningen. OneMed befinner sig i en utvecklingsfas och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för dig som är nyfiken och vill lära dig mer. Som Group Accountant arbetar du på ekonomiavdelning som består av totalt 8 personer varav 3 personer på redovisning. Välkommen till vårt trevliga kontor i Mörby Centrum, där vi sitter tjugotal personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Framtagande av koncernredovisning i samarbete med kollegor
  • Stöd till koncernens dotterbolag i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Stöd till koncernens controlleravdelning med analys och uppföljning
  • Utveckling av koncernens instruktioner för redovisning och rapportering
  • Medverkan vid framtagande av koncernens årsredovisning och delårsrapporter
  • Utveckling och förbättring av processer och rutiner inom ekonomi
  • Medverka vid framtagande av rapporter till bolagets ledning och styrelse

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning alt motsvarande eftergymnasial utbildning och minst 3 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Kanske har du arbetat som kvalificerad redovisningsekonom i större internationellt bolag, alternativt som revisor från någon av de större revisionsbyråerna. Rollen är att betrakta som ett mellanting av en redovisnings/rapporteringsroll och en controllerroll, varför dina redovisningskunskaper och din analytiska läggning är av vikt. Det är inget krav att du helt självständigt kan göra ett koncernbokslut, men du behöver ha arbetat med det tidigare och ha ett intresse för redovisning. Då rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska. Goda kunskaper i Excel och Powerpoint är också ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av IFRS och om du tidigare har arbetat med controlling.

Personliga egenskaper
Som Group Accountant samarbetar du och stöttar både kollegor och dotterbolag, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga. Den vi söker är också flexibel och drivs av att lära sig nya saker. Här finns duktiga kollegor att ta stöd av. För att passa in här bör du trivas i en prestigelös miljö med frihet under ansvar.

Som Group Accountant på OneMed erbjuds du:

  • En bred roll i en internationell miljö på ett utvecklingsorienterat företag.
  • Att få chansen att arbeta med kvalificerade redovisnings- och rapporteringsfrågor tillsammans med trevliga kollegor.
  • Våra medarbetare är värdefulla för oss och vi strävar efter att ha en bra mix av människor med olika bakgrunder och erfarenheter vilket skapar en mångsidig och dynamisk arbetsplats.

Placeringsort: Stockholm

Om OneMed
OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmateriel och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa. Vi finns i tolv länder, har drygt 800 medarbetare och omsätter cirka 4 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. Vi strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.