Peab söker kommunikativ Avdelningschef Redovisning, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Ekonomichef / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-03-16

null

Peab söker sin nya Avdelningschef för Redovisning. I rollen som Avdelningschef Redovisning leder du en grupp om 40 ekonomer, med fyra direktrapporterande redovisningschefer. Du kommer att verka i en komplex miljö med mycket personal, en mängd olika system, i en av de viktigaste stödfunktionerna inom Peab. Som Avdelningschef Redovisning ansvarar du för process- och rutinutveckling i en miljö i ständig förändring, i nära dialog med Peabs kärnverksamheter.

Vi söker en engagerad ekonom som brinner för att utveckla sina medarbetare och leder verksamheten effektivt. En viktig del av arbetat är att delta aktivt i ledningsgruppsarbete med ambitiösa mål att utveckla verksamheten. Du kommer sannolikt från en roll som redovisningschef eller ekonomichef och är redo att ta nästa steg in i en större kontext. Du kommer sitta med i ledningsgruppen för Ekonomi och rapportera till biträdande Ekonomichef. Kontoret finns i trevliga lokaler vid Solna Station.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda arbetet inom Redovisningsavdelningen
  • Se till att redovisningen i bolagen motsvarar kraven på intern och extern rapportering
  • Driva förbättringar och effektiviseringar i arbetssätt för redovisningsavdelningen
  • Ansvara för årsredovisningar, bolagshandlingar och kontakter med revisorer
  • Följa utvecklingen av regelverk inom redovisningsområdet
  • Ledningsgrupparbete för Ekonomi
  • Direkt personalansvar för fyra redovisningschefer

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har i grunden en akademisk ekonomexamen med flerårig erfarenhet som chef inom ekonomiområdet på ett större bolag, mycket god förståelse för den centrala rollen som intern- och externredovisning har ur ett ledningsperspektiv. Du har en tydlig bild av hur välfungerande redovisnings- och rapporteringsprocesser ser ut, en god förståelse för koncernredovisning, samt en dokumenterad ledarskapserfarenhet. Du kan jobba proaktivt och ta initiativ i ditt arbete. Du är strukturerad med en god administrativ förmåga och har generellt goda systemkunskaper. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande och coachande förhållningssätt och du har god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta. Du trivs i ett företagsklimat som förändras och du utvecklas och inspireras av att leda ditt team. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och tydlig med god förmåga att skapa engagemang och ansvarstagande. Du tillför energi, är prestigelös och har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

Peab erbjuder
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald. Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Placeringsort: Stockholm, Solna

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.