Portföljanalytiker till Ericssons Pensionsstiftelse

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-11-28

Ericssons Pensionstiftelse (EPS), är en fristående stiftelse, vilken fyller ändamålet att med sitt kapital trygga utfästelser om pension inom den allmänna pensionsplanen. EPS skall även trygga övriga utfästelser om pension, vilka Ericsson och övriga svenska arbetsgivare i samma koncern lämnat eller kommer att lämna gentemot anställda och deras efterlevande.

Verksamheten startade i november 2004 i samband med att Ericsson gjorde den första avsättningen. EPS hade 2017-06-30 ett förvaltat kapital som uppgick till 21,5 BSEK.

EPS består idag av Chief Operating/Financial Officer (COO/CFO), Chief Investment Officer (CIO), Chief Risk Officer(CRO) och en Administration Coordinator (AC). Då behov finns att förstärka Investeringsområdet har beslut nu fattats att rekrytera en Portföljanalytiker (PA) och Portföljförvaltare (PM). Tjänsterna är stationerad på Ericssons huvudkontor i Kista och båda rapporterar till CIO.

Om tjänsten

Nu söker vi en Portföljanalytiker till Pensionsstiftelsens investeringsteam. Huvudfokus för rollen kommer vara portföljanalys, utvärdering av externa förvaltare och rapportering inom såväl CROs som CIOs ansvarsområde. Analyserna spänner över ett brett fält av tillgångsklasser, där hänsyn tas till såväl historiska som framtida trender, med en god förståelse för hur regulatoriska ramverk påverkar portföljens investeringar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Analysera och förbereda rapporter inför investeringsbeslut
  • Utvärdering av nuvarande och potentiella framtida externa förvaltare
  • Utveckla och leverera Cash flow-analyser
  • Deltaga i Due Dilligence-processer
  • Hantera intern och extern informationsinfrastruktur, som tex Bloomberg AIM och Excel/Access

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör och/eller ekonom med goda matematiska och finansiella kunskaper. Du har minst ett par års erfarenhet från en analytisk roll inom finansmarknaden där du med fördel arbetat inom tex risk management eller portföljkonstruktion. Du har erfarenhet av investeringsprocesser innefattande riskfaktorer, analys och rapportering av investeringar. Programmeringskunskaper inom Excel VBA är meriterande och goda kunskaper i såväl svenska som engelska är ett krav.

Som person Du är analytisk, strukturerad och självgående med hög integritet. Du är vetgirig med stort intresse att utveckla verksamheten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Ericssons Pensionsstiftelse med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.