Process Accounting Manager till Akelius, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Redovisningsekonom / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-10-29

null

Akelius Residential Property AB är ett av Europas största och mest internationella bostadsbolag. Fastighetsbeståndet om 11 miljarder euro är koncentrerat till metropoler såsom Berlin, London, New York, Paris, Stockholm, Toronto. Vi söker nu en ekonom med processansvar till huvudkontoret i Mörby, Stockholm. I rollen kommer du att agera redovisningsansvarig för några av Akelius dotterbolag samt ansvara för utveckling och implementering av ekonomifunktionens processer, rutiner och dokumentation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Processansvar för bokslutsprocessen
  • Kontinuerligt dokumentera och förbättra rutinbeskrivningar och riktlinjer
  • Utveckla och förbättra och implementera ekonomifunktionens processer
  • Projektledare i projekt kopplade till redovisningsfunktionen
  • Systemägare av ERP-system
  • Upprätta kvartalsbokslut

Kvalifikationer och erfarenhet:
För att lyckas i rollen som har du en högskoleutbildning eller motsvarade inom ekonomi och flerårig erfarenhet av redovisnings- och processarbete från ett större företags ekonomifunktion. Du har ett intresse för system, förbättringsarbete och har tidigare jobbat med att dokumentera och utveckla processer. För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och analytisk och orädd att tänka nytt och ifrågasätta befintliga arbetssätt. Din Excelnivå och generella systemmognad är hög.

Om Akelius:
Akelius är ett växande företag med platt hierarki som bådar för goda karriärmöjligheter. Företaget satsar på interna utbildningar för personalen och har ett stort samhällsengagemang.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.