Produktionscontroller till Maquet Critcal Care, Stockholm

Annons

Stepstone

Solna | Heltid | Sista ansökningsdag: 2017-11-19

Är du intresserad av att bli en del av ett internationellt och marknadsledande medicintekniskt företag vars produkter gör skillnad för patienter, vårdpersonal och samhället runt om i världen? Stämmer detta så passar rollen som produktionscontroller dig! Som produktionscontroller ligger fokus på analys och uppföljning och du fungerar som en viktig business partner till Supply Chain. Mycket av din tid som produktionscontroller spenderas ute i verksamheten vid tillverkningsenheten i Solna, där du också har din tjänsteplacering. I rollen rapporterar du till CFO för Maquet Critcal Care i Solna.

Ansvarsområde och huvudsakliga uppgifter

 • Budget- och prognosarbete
 • Analys av månadsresultat och variansanalyser
 • Analys av avvikelser samt nyckeltalsjämförelse
 • Standarkostberäkning samt analys och uppföljning av varianser
 • Produktkalkylering
 • Ansvara för lagervärdering
 • Effektivisering av processer
 • Beräkna, prognostisera och följa upp kostnadsbesparingsprojekt
 • Stödja verksamheten med beslutsunderlag vid investeringar
 • Delta och drivande i förändringsarbeten och utvecklingsprojekt
 • Medverka vid ledningsgruppsmöten för Supply Chain Solna
 • Assistera, hjälpa till att driva projekt samt utföra ad-hoc projekt så som kostnads/presentationsanalyser
 • Allmänt stödja och vara produktionsledningen behjälplig i olika frågor

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och med 3-5 års erfarenhet som controller, företrädesvis med ett par års erfarenhet mot produktion. En avancerad nivå i Excel är en förutsättning och har du erfarenhet av att arbeta med SAP är det meriterande. Koncernspråket är engelska vilket gör att flytande svenska och engelska är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, självständig, serviceinriktad och analytisk. Du har en förmåga att se konsekvenser och ser intuitivt vad som behöver prioriteras samt är van vid och duktig på att hålla deadlines. Vidare är det viktigt att du som söker trivs med många kontaktytor och tycker om att finnas nära verksamheten samt har en god kommunikationsförmåga.

Placeringsort: Stockholm

Om Maquet Critical Care

Maquet Critcal care i Solna, med ca 400 anställda, utvecklar och tillverkar marknadens mest avancerade anestesisystem FLOW-i, samt intensivvårdsventilatorer, där varumärket SERVO har varit marknadsledande sedan början på 1970-talet. Under det senaste året har den 5:e generationens ventilatormodeller, SERVO-U och SERVO-n lanserats. Maquet Critical Care är en del av GETINGE Group, en av världens ledande leverantörer av medicinteknisk utrustning. Koncernen omsätter för närvarande över 30 miljarder SEK och bedriver försäljning via egna bolag världen över. Produktionen sker på anläggningar i Brasilien, Frankrike, Kanada, Kina Tyskland, Polen, Sverige, Turkiet, Storbritannien och USA. Totalt har koncernen över 15 000 anställda i 40 länder.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Maquet Critical Care med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Tjänsten skall tillsättas under hösten och intervjuer och urval kommer att ske med början i augusti efter semestrarna så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: produktionscontroller, fabrikscontroller, Production controller Plant controller, Manufacturing controller, Supply Chain controller, logistikcontroller, tillverkningscontroller, operations controller

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.