Projekt Controller till Stena Bygg AB, Göteborg

Meritmind

Göteborg / Projektcontroller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-09-27

null

Stena Bygg söker nu en driven och strukturerad Controller som vill ha utmaningar och gillar att arbeta med siffror och människor. Stena Bygg är ett dotterbolag inom Stena Fastigheter och ansvarar för all nyproduktion från idé till färdigställande av projekten. I rollen som Controller kommer du att arbeta med att supportera och stödja projektorganisationen i den ekonomiska utvecklingen av projekten. Du rapporterar till Ekonomichefen.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Uppföljning av ekonomiskt utfall och projektavvikelser
  • Projektredovisning
  • Uppföljning av kvalitén i projekt och resultatenheter enligt verksamhetsstyrningsmodellen
  • Säkerställa och utveckla rutiner och processer i verksamheten
  • Skapa gränssnitt mot operativa verksamheten
  • Systemansvarig och Super User för projektuppföljningssystem inom Stena Bygg

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning eller motsvarande och flera års erfarenhet av liknade arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper i finansieringsfrågor och fastighetsekonomi, samt juridisk kunskap kopplat till bolagsrätt.  Du har också goda kunskaper inom beskattning och moms. Det är en fördel om du tidigare har arbetat inom bygg eller fastighetsbranschen, men inget krav. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas och passa in i rollen som Projekt Controller på Stena Bygg skall man vara en lagspelare som inte är rädd att ta initiativ, ställa krav och utmana verksamheten. Analytisk förmåga och få saker gjorda är viktiga egenskaper samt att ha drivet och viljan att ständigt arbeta med förbättringar. Man kommer att ha många personliga kontakter och det är viktigt att man kan kommunicera och förmedla sitt budskap till olika mottagare.

Placeringsort: Göteborg

Om oss
Stena Fastigheter ingår i Stena Sfären och är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar totalt cirka 2,1 miljoner kvadratmeter fördelat på 23 700 bostäder och 2 700 lokaler i Göteborg, Malmö och Stockholm samt Lund, Lomma och Uppsala. Utomlands bedriver vi verksamhet via Stena Realty. Stena Bygg ansvarar för all nyproduktion inom Stena Fastigheter.  www.stenafastigheter.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 49 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.