Projektekonom till Täby Kommun, Samhällsutvecklingskontoret

Annons

Stepstone

Täby | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-08-27

Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor ca 69 000 personer här. Täby kommun ser ljust på framtiden och bygger därför fler bostäder, välkomnar fler företag och satsar på förbättrad service med stor valfrihet. Täby – att växa med.

Täby kommun står inför ett mycket expansivt skede i sin utveckling och det övergripande målet att utveckla kommunen till att bli en stark del av Stockholmsregionen med Täby centrum – Arninge som en ny regional stadskärna. Täby kommun driver en omfattande bebyggelseutveckling tillsammans med en kraftfull och långsiktig utveckling av kollektivtrafiken. Stadsmässighet samt nyskapande och särskiljande arkitektur är viktiga ledord när bostäder och arbetsplatser ska växa fram. Utvecklingsområdena är många och stora intressanta planerings- och byggprojekt står på agendan.

Samhällsutvecklingskontoret består av sex avdelningar; Plan -och exploateringsavdelningen, strategisk avdelning, samhällsserviceavdelning, fastighetsavdelning, teknik och stadsmiljöavdelning samt avdelning för stora projekt. Tjänsten finns på avdelning stora projekt.

Arbetsbeskrivning

Rollen ingår i staben för avdelningen Stora Projekt med ett övergripande ansvar för att utveckla och driva avdelningens ekonomiarbete i alla stora projekt. Rollen kommer att vara en del i projektchefsgruppen med ett ansvar att driva utvecklingsfrågor och samordning av arbetet inom avdelningen. Det innebär också att delta i arbetet med ekonomiska avstämningar samt kvartalsrapportering i projekten tillsammans med projektchefer och projektcontroller.

Projektekonomen kommer att utveckla och implementera riktlinjer för ekonomistyrning i de stora projekten, samt även ansvara för utbildning i ekonomistyrning för avdelningen. Vidare innebär rollen att vara länken mellan projekten och kommunens ekonomifunktion gällande ekonomistyrning.

Rapportering sker till avdelningschef som är närmsta chef, samt till projektcontrollern.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande erfarenhet inom byggsektor. Du har även erfarenhet av entreprenader, antingen från entreprenadföretag eller beställarorganisationer. Du ska även ha kunskap om entreprenadjuridik, förståelse för ingångna entreprenadavtal vid byggandet av allmänna anläggningar.

Meriterande är kunskap inom kalkylprogrammet MAP samt förståelse för en politisk styrd organisation.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Kontakt

Låter det intressant? Skicka din intresseanmälan via http://www.advice-es.com/link/projektekonom/ Sista ansökningsdagen är den 27:e augusti. För frågor gällande tjänsten kontakta gärna Gustaw Lindhall på telefon 072-3299494 eller gl@advice-es.comwww.advice-es.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.