Redovisningsansvarig med potential till Craftor, Sollentuna

Craftor | Stockholm | Sista ansökningsdag: 2021-07-23

Vill du verka i ett dynamiskt bolag med stark tillväxt på en marknad med stor potential? Craftor är kraftentreprenören som bygger samhällsviktig infrastruktur för överföring av elkraft och som på 10 års tid vuxit från 60 miljoner kronor i omsättning till 1,2 miljarder, och som fortsätter växa!

Om tjänsten:
Till vår ekonomifunktion söker vi nu en redovisningsansvarig för att leda bolagets redovisning. I ditt team ingår två kollegor och du kommer att arbeta nära vår CFO, som också blir din närmaste chef. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara;

 • Ansvar för månads- och årsbokslut tillsammans med ditt redovisningsteam
 • Sammanställning och konsolidering av finansiell rapportering för flera bolag
 • Rapportering till koncern enligt fastställda rutiner
 • Hantering av projektredovisning
 • Skatt och moms
 • Ansvar för deklarationer och årsredovisning
 • Databearbetning och utredningsarbete
 • Ansvar för koordinering av dotterbolags rapportering
 • Kontinuerlig utveckling och förbättring av ekonomistyrningen
 • Analys i samband med förvärvsbaserad expansion
 • Kontakt med revisorer och Skatteverket

Om dig:
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi med erfarenhet från att självständigt ha arbetat med månads- och årsbokslutsprocesser, alternativt revision. Tidigare erfarenhet inom bygg-, anläggnings- eller entreprenadbolag med redovisningsfrågor är meriterande, så även om du hanterat projektredovisning. Vidare är det meriterande om du varit delaktig i arbete kring årsredovisning. Om du tidigare arbetat som Team-leader eller motsvarande ser vi det som en fördel, men inget krav. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och text.

För att trivas i rollen som redovisningsansvarig är du som person kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Du är analytiskt lagd och trivs i en dynamisk arbetsmiljö där företagets tillväxt ställer krav på nya infallsvinklar på ekonomiarbetet. Du tar initiativ i olika frågor och arbetar proaktivt. Du har en god pedagogisk förmåga, är öppen och social och trivs med att ha en stödjande roll både mot ekonomifunktionen och mot den operativa verksamheten. Du har lätt för att fatta beslut, drivs av utveckling och triggas av att axla ett större helhetsansvar i takt med bolagets tillväxt.

Mer om oss:
Vi på Craftor är stolta över den tillväxt och företagskultur som vi tillsammans byggt de senaste tio åren. Vi är idag ca 130 anställda som tillsammans framgångsrikt projekterar och bygger samhällsviktig infrastruktur för överföring av elkraft till Sveriges största nätägare och kraftproducenter. Entreprenörskap, engagemang och tillsammans är våra värdeord och är det som förenar oss. Vad värdeorden betyder för oss kan du läsa mer om på www.craftor.se/om-oss/

Vi söker dig som känner att du skulle passa in hos oss och i vår miljö. Vi är kreativa och handlingskraftiga, har nära till beslut och vårt gemensamma yrkeskunnande och engagemang har gjort oss framgångsrika på marknaden. Vi mäter kontinuerligt arbetsglädjen i bolaget, och är stolta över att vi har resultat på best in class nivå.

Övrig information:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, placerad på huvudkontoret i Sollentuna (Google-karta till kontorsadressen kommer synas här) med start enligt överenskommelse.

Placeringsort: Stockholm

Om Craftor:
Craftor är en expansiv kraftentreprenör som projekterar och bygger kompletta stations-, linje och kabelanläggningar åt nätägare och kraftproducenter. Vi är specialiserade på högre spänningsnivåer, upp till 400kV, och har en branschledande kompetens inom alla våra marknadssegment. Craftor, som idag har 130 anställda med en omsättning på 1,2 MRD SEK 2020, grundades 1983 och ingår i koncernen Eleda Infra Services Group. Vi bedriver verksamhet i hela Sverige med utgångspunkt från våra etableringar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Mer information om oss finner du på vår hemsida www.craftor.se och på www.eleda.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Craftor med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst: Redovisningsansvarig med potential till Craftor, Sollentuna

Meritmind
About Meritmind 41 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.