Redovisningsansvarig till Honda Nordic, Malmö

Meritmind

Malmö / Redovisning / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-10-02

null

Vi söker nu en Redovisningsansvarig till Honda Nordic i Malmö! I denna roll ansvarar du för bokslutsprocesssen för tre juridiska enheter, i samarbete med SSC. Du stöttar den nordiska verksamheten genom att utveckla och upprätthålla redovisningsprinciper och rutiner för att säkerställa korrekta finansiella rapporter. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av olika redovisningsaktiviteter så som huvudbokförberedelse, revision vid årsskiftet, övergripande ansvar för tillgångar, kundfordringar, leverantörsskulder och kredithantering. Rollen assisterar även externa parter kring lagstadgad rapportering och skatte- och momsrelaterade processer.

Rollen är placerad på Honda Nordics huvudkontor i Malmö och du kommer att ingå i ett team av fyra personer på ekonomiavdelningen och rapportera till Ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Kontaktperson för SSC, bistå med expertis och råd till intressenter i organisationen
  • Ansvarig för kund- och leverantörsreskontra
  • Underhålla process- och arbetsbeskrivningar
  • Säkerställa att relevanta regler och rutiner efterlevs
  • Identifiera problem och föreslå lösningar
  • Förbereda, leda och koordinera årsbokslutsrevisionen
  • Koordinera och supportera externa parter gällande moms, skatt och rapportering
  • Assistera och representera Honda Nordic i förbättringsprojekt inom specifika områden så som intern och extern kontroll, redovisning, ERP och kundreskontra
  • Underhålla lokala riktlinjer för redovisning

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med flera års relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och det är meriterande att ha arbetat i SAP/FI. Då många internationella kontakter förekommer både inom koncernen och externt är det viktigt att du är flytande både i svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
För att trivas och klara rollen bra är det är viktigt att du är flexibel, välorganiserad och en duktig problemlösare. Du är initiativtagande och använder dig av en öppen och tydlig kommunikation. Du planerar och prioriterar din tid effektivt utan att tumma på kvaliteten. Du är en lagspelare med en entusiastisk “can-do”-inställning och humor.

Vad erbjuder rollen dig?
Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete hos en arbetsgivare i en internationell koncern, som präglas av kvalitet och långsiktighet. Beroende på din kompetens och intresse har du goda möjligheter att utvecklas i rollen.

Placeringsort: Malmö, (resor inom Europa kan förekomma).


Om företaget:
Honda är ett japanskt ägt företag som grundades 1948 av Soichiro Honda och vi är världens största motortillverkare. Vi är ett företag byggt på drömmar. Drömmar som inspirerar oss att skapa innovativa produkter som förbättrar människors rörlighet och kommer till nytta i samhället. Vi ser ”The Power of Dreams” som ett sätt att tänka, som inspirerar och vägleder oss framåt. Styrkan i vårt företag kommer från den filosofin, och baseras på vår grundare Soichiro Hondas vision. För varje dröm som förverkligas uppstår det en ny, som utmanar oss att inte bara drömma om det omöjliga utan också att uppnå det.
Honda Nordic (Honda Motor Europe Ltd. Filial Sverige) är en filial till Honda Motor Europe med placering i Malmö vars huvudsakliga uppgift är att ge service till Hondas kontor i Danmark, Norge och Sverige.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.