Redovisningsansvarig till Industrifonden, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningsansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-03-30

null

Stiftelsen Industrifonden är en nordisk venture capital-investerare som grundades av staten 1979 för att främja industriell utveckling i Sverige. Till vårt kontor mitt i centrala Stockholm söker vi en Redovisningsansvarig som kommer att ha det övergripande ansvaret för redovisningens alla delar i nära samverkan med verksamheten. Trivs du i en prestigelös och samarbetsinriktad miljö, men där du har ett självständigt ansvar? Här får du arbeta i en trevlig grupp där vi hjälps åt vid behov. Du kommer att ingå i vårt backoffice-team, som består av 4 personer och du rapporterar till Ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande bokföring
  • Månadsbokslut
  • Investeringstransaktioner
  • Budget, prognos och uppföljning
  • Momshantering
  • Årsredovisning

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har minst 5 års relevant erfarenhet. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat några år i rollen som Redovisningsansvarig, Redovisningskonsult, Senior Redovisningsekonom eller liknande. Vi ser gärna att du har arbetat både som controller och med redovisning, men viktigast är att du är trygg i dina redovisningskunskaper. Att du kan hantera Excel och behärskar engelska och svenska både i tal och skrift ser vi som en självklarhet. Om du har arbetat i Visma Business tidigare ser vi det som mycket meriterande.

Personliga egenskaper
Du trivs i ett mindre bolag där du kommer få ett stort förtroende och själv får ta initiativ och ansvara för ditt arbete, men där du också behöver vara prestigelös och kunna täcka för andra vid behov, här hjälps vi åt. Vi ser att du är en ödmjuk och flexibel person, som är duktig på att kommunicera och har god förmåga att samarbeta. Industrifonden har stor formaliahantering och det råder höga krav på kvalitet, därför är det också viktigt att vara noggrann och strukturerad. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som är en problemlösare som levererar hög kvalitet i ditt arbete. Vi ser även gärna att du har ett proaktivt arbetssätt och bidrar till att uppnå gemensamma mål och utveckling av våra processer och rutiner.

Vad erbjuder Industrifonden dig?
Industrifonden erbjuder dig en arbetsplats med trevlig stämning och mycket fina lokaler, centralt beläget i Stockholm nära kommunikationer. Välkommen till en samarbetsinriktad miljö, där vi jobbat mycket med förbättringsarbete de senaste åren, men ser gärna att du även är med och bidrar framåt i vår fortsatta ambition att utveckla ekonomifunktionen. Vi erbjuder också goda villkor och förmåner.

Placeringsort: Stockholm


Om Industrifonden
Industrifonden är en nordisk venture capital-investerare, med bas i Stockholm. Under fyra decennier har vi investerat i disruptiv teknik, innovation och forskning som bryter ny mark. Vi letar efter visionära team med stark affärs-, marknads- och teknikkompetens. Att vi är en oberoende stiftelse ger oss en unik ställning som investerare. När vi investerar i företag har vi uthållighet, engagemang och kapital att ta dem hela vägen till visionen. Fonden, idag ca 6 miljarder, har tredubblats i storlek sedan starten efter en rad lyckade investeringar. Industrifonden har ett 20-tal medarbetare och vårt kontor ligger på Vasagatan i centrala Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 65 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.