Redovisningsansvarig till Inspira, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisning / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-07-14

null

Inspira är ett värderingsstyrt och framåtriktat företag inom arbetsplatsservice som ligger i framkant i sin bransch gällande teknik, miljö och affärstänk. Nu söker vi en ansvarstagande och lösningsorienterad redovisningsansvarig att ansvara för helheten från redovisning till bokslut och legal rapportering. Självständigheten i rollen kommer att vara stor i ett bolag som är välskött och innovativt. Som redovisningsansvarig ingår man i en ekonomifunktion som även innefattar controllers och ekonomiassistenter och rapporterar till ekonomichefen. Arbetsplatsen är placerad i helt nyrenoverade kontorslokaler i Solna.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för alla moment i redovisningen från bokföring till bokslut
 • Gruppledare för 2 ekonomiassistenter
 • Guida controllers i redovisningsprinciper
 • Kvalitetssäkra kund- och leverantörsreskontra
 • Hantera controllingdelar för stabsverksamheten
 • Upprätta månads- och årsbokslut samt årsredovisning för 3 bolag samt vår koncern.
 • Ansvar för balansräkningen och avstämning av denna
 • Hantera moms- och skattedeklarationer
 • Processkunnig inom ekonomiavdelningen avseende hantering och regler gällande löner
 • Bidra till hög kvalitet inom internkontroll
 • Bidra till förbättring av existerande rutiner och processer inom ekonomiavdelningen
 • Ansvara för att kvalitet upprätt hålls i ekonomisystemet
 • Nära samarbete ekonomichef och delta i diverse projekt som drivs inom avdelningen
 • Kontakt med revisorer

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och har ett antal års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du ska ha en god erfarenhet från att ha arbetat operativt med hela redovisningsprocessen, är självgående i arbetet och har goda systemkunskaper. Det är en fördel om du tidigare har arbetat i en personalintensiv företagsmiljö och har en förståelse för flöden och processer i tjänsteproducerande bolag.

Personliga egenskaper
Det viktigt att du är självgående och trygg i din roll och med de kunskaper du har inom redovisningsområdet. Du är analytisk och kan hålla ett högt tempo med hög kvalitet i arbetet mot deadlines. Som person är du villig att ta ansvar, noga med detaljer och är mån om att hålla en hög servicegrad mot verksamheten och en hjälpsam inställning till kollegerna i teamet.

Placeringsort: Stockholm


Om Inspira
Inspira erbjuder arbetsplatsservice i världsklass som stärker helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi gör det genom våra tjänsteområden facility management, lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 475 mkr och sysselsätter 1300 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 30 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.