Redovisningsansvarig till SKL Fastigheter och Service AB, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningsansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-04-26

null

Vill du jobba med kvalificerad redovisning i ett affärsdrivet bolag med en trygg ägarstruktur? Trivs du i organisationer där samarbete värderas högt och medarbetaren är avgörande för framgång? SKL Fastigheter och Service AB växer och söker nu en redovisningsansvarig till ekonomifunktionen i Stockholm. Vi söker en kommunikativ och prestigelös redovisningsansvarig som kan bidra i bolagets ekonomiska processer och utveckling, som en del i organisationens tillväxt. Du som redovisningsansvarig kommer arbeta i en välmående och prisbelönad organisation. Du kommer att ansvara för kvalitetssäkrande av bokslutsprocessen och konsolidering av 7 dotterbolag. Som redovisningsansvarig kommer du att ha en viktig funktion i att hantera och förvalta de ekonomisystem som bolaget arbetar i. Redovisningsansvarig rapporterar till ekonomichef och sitter på SKL FS moderna kontor vid Slussen, mitt i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Upprätta och kvalitetssäkra månads-, kvartals- och tertialbokslut
 • Löpande redovisning
 • Årsredovisningar enligt K3
 • Koncernredovisning och rapportering av 7 dotterbolag
 • Inkomst- och skattedeklarationer
 • Vara delaktig i att utveckla och administrera ekonomisystem
 • Upprätthålla kvalitén i interna processer
 • Ad hoc-utredningar och projekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet av att självständigt arbeta med hela bokslutsprocessen, från ax till limpa. Du har en yrkesutbildning eller högskolebakgrund inom redovisning. Erfarenhet från fastighetsbranschen och av koncernredovisning är meriterande. Du är van att arbeta systemnära i din roll inom redovisning och har en god erfarenhet av olika systemuppsättningar. I rollen förväntas du på sikt bli administratör och superuser i system med koppling till den finansiella rapporteringen. Du är trygg med Excel och övriga Office-paketet. Du kommunicerar obehindrat på svenska, i tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som redovisningsansvarig är du noggrann och strukturerat lagd. Du har en hög kommunikativ förmåga och att dela information samt diskutera utmaningar med dina kollegor kommer naturligt för dig. Du trivs i en miljö som präglas av samarbete och dialog. För att passa i rollen bör du känna ansvar för dina arbetsuppgifter, vara prestigelös och motiveras av att stötta kärnverksamheten. Du är en öppen person som värderar ett positiv arbetsklimat, även om det innebär att du hoppar in och hjälper till där det behövs. Du trivs i miljöer där du får vara delaktig i att bygga upp arbetsrutiner inför framtiden. Du gillar att ansvara för din egen planering och kan själv disponera din tid.

Vad erbjuder SKL Fastighet och Service AB dig?

 • Möjlighet att arbeta i en välmående, trygg organisation med en stabil ekonomisk och affärsmässig grund, det bästa av två världar.
 • En position där du får vara delaktig i att sätta rutiner och processer för en växande ekonomiavdelning
 • En flexibel och modern arbetsplats som förstår vikten av balans mellan arbete och fritid.
 • Generöst förmånspaket med friskvårdsbidrag, kollektivavtal med mera.

Placeringsort: Stockholm
Om SKL Fastigheter och Service AB
SKL Fastigheter och Service AB är det personliga fastighets- och serviceföretaget med kvalitet och långsiktiga relationer som främsta drivkrafter. SKL Fastigheter och Service är ett helägt dotterbolag till SKL Företag AB som i sin tur ägs av Sveriges kommuner och Landsting (SKL). Verksamheten drivs på strikt affärsmässiga grunder och självständigt och består av att äga och förvalta fastigheter samt tillhanda kontorsnära service i egen regi. SKL FS och deras 7 dotterbolag omsätter 250 MSEK och förvaltar 9 fastigheter till ett marknadsvärde om ca 3 600 MSEK. Lokaler vid Slussen, Stockholm. SKL FS har idag ca 40 anställda.

Läs mer om oss på: https://sklfs.se/

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.