Redovisningschef till Office Depot, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Till ekonomiavdelningen på Office Depot söker vi redovisningschef som drivs av ledarskap och förändring. Som redovisningschef har du en spännande roll där du får vara med och utveckla ekonomifunktionen och medarbetarna med fokus på samarbete och kompetensöverföring mellan avdelningarna. Du kommer att ansvara för en grupp med 5 direktrapporterande och vara en nyckelspelare i arbetet med att bygga ett framgångsrikt team. Du rapporterar till Finance Director och jobbar i moderna kontor en kort promenad från Solna station, Stockholm.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Redovisningschef:

  • Leda, fördela och utveckla arbetet i redovisningsavdelningen med 5 direktrapporterande medarbetare
  • Proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva och standardiserade redovisningsprocesser
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut samt externa myndighetskontakter
  • Moms och skatteredovisning, legal rapportering, IFRS samt årsredovisning
  • Managementrapportering
  • Medverka i projekt för att effektivisera flöden med hjälp av digitala systemlösningar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av personalledning och av operativt arbete med redovisningsprocessen i sin helhet. Vi ser gärna erfarenhet från revision och/eller från redovisningsavdelning där du arbetat med kvalificerad redovisning. Har du erfarenhet från IFRS-bolag och av att ha hanterat en outsourcad enhet ses det som meriterande. Det är också positivt om du har erfarenhet av förändringsarbete.

Personliga egenskaper
Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande, coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att samarbeta. Med en relativt stor personalgrupp, behöver du ha ett intresse för ledarskap och att utveckla personalen och funktionen. Du trivs i ett företagsklimat som förändras och du kommer att ha nytta av ett strukturerat arbetssätt och ett eget driv.

Vad erbjuder företaget dig?
Office Depot är inne i ett synnerligen intressant läge med många spännande utmaningar.
I rollen erbjuds du:
– En roll med frihet under ansvar, där du får sätta din prägel.
– En modern arbetsgivare, som förstår vikten av balans mellan arbete och fritid.
– Väl utformat förmånspaket, med friskvård, STI-program och självklart rabatt i internshopen.

Placeringsort: Stockholm


Om Office Depot
Office Depot Svenska AB är ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretag med försäljning via butiker, Internet samt direktförsäljning. Bolaget har totalt en omsättning på drygt 1 miljard SEK och ca 350 medarbetare. Varumärket Office Depot grundades 1986 i USA och finns i mer än 50 länder. Office Depot Svenska AB är en del av Office Depot Europa som sedan 1 januari 2017 ägs av det tyska Investmentbolaget Aurelius.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 48 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.