Redovisningschef till PayEx, Visby

Meritmind

Visby / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-07-31

null

Får tanken på IFRS, skatt, moms, redovisningsprocesser, bokslut och finansiella regelverk det att kittla i magen? Om detta är din passion och du dessutom har erfarenhet och intresse av att leda en avdelning så kan det vara dig PayEx söker. Meritmind har fått förtroendet att hjälpa PayEx i rekryteringen till rollen som Redovisningschef i Visby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Avdelning Group Finance uppdrag är att säkerställa att PayEx har en välfungerande ekonomifunktion. Det innebär bland annat intern- och extern finansiell rapportering samt support till verksamheten med löpande analyser och stöd i ekonomiska frågor.

Ditt fokus kommer vara att säkerställa att PayEx rapporterar och efterlever de lagar, krav och regler som vid var tid är gällande för det löpande redovisningsarbetet och därtill kopplad rapportering – både internt samt mot myndigheter.

I din roll som redovisningschef så har du det fulla medarbetaransvaret för dina kvalificerade medarbetare i teamet.

Ansvarsområden

 • Ansvarig för löpande redovisning, bokslut och rapportering för alla koncernens legala enheter
 • Säkerställa att PayEx efterlever redovisningslagen och kapitaltäckningsregelverket och löpande hålla sig uppdaterad om regelverksändringar
 • Säkerställa att teamet är uppdaterade på gällande skatte-och bokföringslagstiftning och kapitaltäckningsregelverk samt att genomföra aktuella förändringar till följd av ändring i lagar och regler
 • Ansvarig för att kontinuerlig utveckla och förbättra temets arbete m a p processer, rutiner, rapportering, system och dokumentation
 • Bistå med planering, koordinering och utförande av myndighetsrapportering inkl. FI samt löpande intern risk- och kapitalrapportering till Swedbank
 • Ansvarig för Capital Forecast och delaktig i IKLU processen
 • Risk och Compliance koordinator för finansfunktionen

Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som har många års dokumenterad erfarenhet som redovisningschef gärna med revisorsbakgrund. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av finansiell verksamhet och har god förståelse för finansiella flöden.

Du agerar självständigt och proaktivt och tar dig an uppgifter på ett prestigelöst och flexibelt sätt.

Du är inte heller främmande för att ta ansvar och vill driva teamets utveckling framåt. Med dina starka ledaregenskaper stimuleras du av att få arbeta med andra människor.

Vi tror att du har en akademisk examen motsvarande Civilekonom eller MBA.

Du behöver ha mycket goda kunskaper om såväl finansiella regelverk, inklusive IFRS, som Excel. Ytterligare väsentliga erfarenheter är:

 • koncernredovisning
 • cross-border/transfer pricing avtal
 • balansföring och aktiviering av kostnader
 • effektivisering av redovisningsprocesser
 • kreditrisker, kreditriskmodeller samt mycket god förståelse av hur bankers risker uppstår

Placeringsort
Primärt Visby

Om PayEx och Gotland

PayEx är arbetsplatsen där nutidens utveckling ger utrymme till innovation, här är skälet till att alltid ligga i framkant givet. Här ges utrymme till att tänka nytt, få ansvar och frihet.

Vår vision är att alla förr eller senare ska betala via PayEx. Det är en ambitiös vision som visar att vi har en stark tro på oss själva. Vi drivs av hög servicegrad, innovationskraft och entreprenörsanda. PayEx framgång beror till stor del på att vi har engagerade och kompetenta medarbetare som tar ett stort ansvar.

Vi vill att du delar våra värderingar och därmed har fokus på Service, vill arbeta med din egen och andras Knowledge, anser att Honesty är en självklarhet och älskar Innovation lika mycket som vi gör.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på: http://gotland.com/flytta-hit/

På instagram kan du via @payexpeople följa PayEx medarbetares vardag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 48 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.