Redovisningschef till Spendrups Bryggeri AB

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-07-14

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Till Spendrups huvudkontor, i södra Stockholm, söker vi en engagerad Redovisningschef med starka ledaregenskaper. Ekonomiavdelningen består av ca 30 personer, fördelade på ett antal underavdelningar, varav redovisning och leverantörsreskontran består av 8 pers. Som Redovisningschef rapporterar du till koncernens CFO.

I ditt ansvarsområde

I rollen som Redovisningschef kommer du att ansvara för den löpande redovisningen samt koncernredovisningen, månads-, kvartals- och årsbokslut enligt IFRS och K3. Du ansvarar även för rapportering av bolagsskatter moms och punktskatter.

Du kommer även att arbeta med att initiera samt driva utvecklingsprojekt som handlar om att effektivisera redovisningsarbetet och implementera nya rutiner, både internt och i samarbete med externa parter. I arbetsuppgifterna ingår vidare att agera bollplank till andra, på ekonomiavdelningen och ute i verksamheten, i frågor gällande redovisning och rapportering.

I ditt personalansvar ingår att ansvara för, leda och utveckla ett team på 8 personer som arbetar med redovisning och leverantörskontran. Du förväntas vidareutveckla gruppens kompetens och säkerställa att kvalitativa leveranser sker inom givna tidsramar.

Bakgrund/Erfarenhet

  • Civilekonomexamen och minst 5 års erfarenhet ifrån kvalificerat redovisningsarbete i tjänsten som redovisningschef eller liknande personalledande ekonomitjänst
  • bred erfarenhet av allt från löpande redovisning till rapportering, bokslut och årsredovisningsarbete och kan på så sätt identifiera förbättring och utvecklingsområden
  • du behärskar lagerredovisning och erfarenhet av producerande bolag är meriterande
  • god förståelse för redovisnings- och rapporteringsprinciper enligt IFRS och K3 är ett krav
  • erfarenhet av koncernredovisning är meriterande
  • god erfarenhet från större ERP system är ett krav, varav Movex M3 är meriterande

Personliga egenskaper

Du har en entusiasmerande och social förmåga och är van att coacha, motivera och vidareutveckla andra. Du har lätt för och få med dig medarbetarna i gruppen och kan därtill förmedla mål och förväntningar på ett bra sätt. Du är flexibel och genomför ditt arbete ansvarsfullt, även när arbetsbelastningen är hög. Du är initiativtagande och driver egna frågor och projekt på ett proaktivt sätt.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande på att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat telnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.