Redovisningschef till Transdev, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-09-07

null

Till Transdev söker vi nu en driven Redovisningschef. Rollen, som rapporterar till CFO, innehar en nyckelfunktion på Transdev med ansvar för att kvalitetssäkra och utveckla bokslutsprocessen. Den väl fungerande redovisningsfunktionen består av drygt 10 medarbetare som hanterar den svenska koncernens legala bolag. Företaget sitter fräscha lokaler i Bromma.

Ansvarsområde som Redovisningschef

  • Leda, styra och kvalitetssäkra arbetet inom redovisningsfunktionen.
  • Ansvar för intern rapportering i form av månadsbokslut, budget och prognos till koncernens moderbolag i Frankrike
  • Ansvar för extern rapportering i form av årsredovisningar, moms och skattedeklarationer
  • Stöd till organisationen gällande redovisningsfrågor
  • Ansvar för kontakt med koncernens externa revisorer
  • Ansvar för koncernens inkomstbeskattning, skatteberäkningar och övrig hantering av frågor inom skatteområdet
  • Leda och delta i aktiviteter och projekt för att öka kvalitet och effektivitet i koncernens redovisning/rapportering

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med erfarenhet av redovisning och ledarskap. Har du erfarenhet som revisor ses det som meriterande. Du är bekväm med att agera bollplank i komplexa redovisningsfrågor och behöver kunna se och prioritera gruppens arbete från ett helhetsperspektiv. Du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar och ett intresse och fallenhet för ledarskap och att utveckla dina medarbetare. Erfarenheten inom har redovisningsområdet är gedigen, med tyngdpunkt på K3 och IFRS.

Personliga egenskaper
Som ledare är du ett gott föredöme, visar omtanke och är bra på att inspirera och motivera dina medarbetare.  Du är senior i din kommunikation, trygg i din redovisningskompetens och duktig på att bygga relationer med övriga delar av organisationen.

Transdev erbjuder:
Arbete inom ett framgångsrikt och välkomnande internationellt bolag med goda utvecklingsmöjligheter.

Placeringsort: Stockholm, Bromma

Om Transdev
Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs flera hundratusen resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting. Vi driver också kommersiell tågtrafik och busstrafik. Inom Transdev Sverige ryms varumärkena Bussakuten, Flygbussarna, Flygbussarna Door-to-Gate, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Snälltåget, Blidösundsbolaget och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service – något som våra omkring 4.500 medarbetare har med sig i sitt dagliga arbete. www.transdev.se 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.