Redovisningsekonom / Controller till InnoEnergy

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid | Sista ansökningsdag: 2017-07-30

Är du en engagerad redovisningsekonom som lockas av utvecklande tjänst inom organisation som främjar ny teknik, innovation och entreprenörskap inom hållbar energi? EIT-initiativet InnoEnergy söker nu en redovisningsekonom / Controller med ansvar för koordinering av såväl ekonomisk rapportering som upphandlingsförfaranden.

InnoEnergy verkar för att främja innovationer för hållbar energi i hela Europa.

Vi på InnoEnergy stödjer och investerar i innovation i varje steg på vägen, från klassrummet till produktpresentationen. Vi arbetar inom tre områden som är avgörande för innovation:

  • Utbildning, som bidrar till en välinformerad och ambitiös arbetskraft som förstår vilka krav hållbarhet ställer och vilka behov som finns inom industrin, för industrins framtid.
  • Produktinnovation, där vi för samman idéer, uppfinnare och industri i samarbeten som leder till kommersiellt gångbara produkter och tjänster som ger verkliga resultat.
  • Nyföretagande, där vi hjälper entreprenörer och nystartade företag som bygger upp hållbara verksamheter att växa snabbt och börja bidra till det globala energisystemet.

Med vårt nätverk av partners skapar vi kontakter över hela Europa och sammanför uppfinnare och industri, entreprenörer och marknader, nyutexaminerade och arbetsgivare, forskare och företag. Läs gärna mer på: www.innoenergy.com

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som redovisningsekonom / Controller ligger huvudfokus på ansvar för kontakt och uppföljning gentemot InnoEnergys outsourcingpartner för redovisning, som sitter i Nederländerna. Du hanterar kommunikationen med partnern och de frågor som dyker upp avseende redovisningen. Detta innefattar bland annat rättelser i balans- och resultaträkning, säkerställande av korrekt bokföring, review av månadsbokslut och på sikt behjälplighet vid forecast och budgetarbete.

Utöver detta kommer del av din tid att läggas på koordinering och kvalitetssäkring av InnoEnergys upphandlingsförfaranden. Du säkerställer att alla upphandlingar sker på ett korrekt sätt, enligt deadline och med all formalia på plats. Detta innefattar kommunikation och information gentemot budgivare.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi tror att du som söker är högskoleutbildad ekonom med inriktning mot redovisning. Du har några års arbetslivserfarenhet i ryggen och kommer från en roll med övergripande redovisningsansvar. Då rollen innefattar många internationella kontaktytor krävs att du utöver flytande svenska uttrycker dig obehindrat på engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk och kvalitetsmedveten med hög ansvarskänsla för att själv driva och skapa struktur i ditt arbete. Samtidigt är du kommunikativ och skapar och vårdar de kontaktytor som behövs för att föra arbetet framåt. Du är trygg med att fatta egna beslut och stå för dessa, både i extern kommunikation och internt inom organisationen. Som kollega och medarbetare är du öppen och prestigelös, inte rädd att kliva in och stötta upp där det behövs.

Du erbjuds möjlighet att vara med och utforma en varierad och spännande tjänst på en dynamisk arbetsplats som präglas av entreprenörsanda, engagerade kollegor samt teknik och forskning i absoluta framkant.

Ansökan

Låter det som en tjänst för dig? Intervjuer och urval sker löpande, så skicka oss gärna din ansökan så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar InnoEnergy med Brightby och frågor om tjänsten besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Anna Stålfors på 072-857 83 15, alternativt anna.stalfors@brightby.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.