Redovisningsekonom / Ekonomichef till Söderberg & Haak Maskin AB

Annons

Stepstone

Karlstad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-10-29

Söderberg & Haak är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk och entreprenad. Vi finns representerade på både egna anläggningar och privata återförsäljare på ca 40 platser i landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder. I egen regi finns vi på 20 orter och organisationen består av ca 250 medarbetare.

Vi marknadsför ledande varumärken som Deutz-Fahr, Komatsu, Krone, Amazone, Dal-Bo och Geringhoff.

Söderberg & Haak expanderar och kommer inom kort att utöka sin verksamhet med ytterligare ett dotterbolag i Karlstad. Bolaget säljer och servar nya och begagnade lantbruksmaskiner, traktorer och entreprenadmaskiner. Bolaget kommer att ha 10-20 anställda.

I denna spännande fas söker Söderberg & Haak nu en erfaren redovisningsekonom/ekonomichef för att ansvara administrativt för detta bolaget. Du inbjuds till en utvecklade resa tillsammans med ett företag som satsar framåt!

Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande så ansök gärna redan idag!

Arbetsuppgifter

Rollen som redovisningsekonom / ekonomichef innefattar ett helhetsansvar för dotterbolagets ekonomi. Du kommer hantera leverantörs- och kundreskontra, fakturering, löpande bokföring och momsredovisning. Du upprättar givetvis månadsbokslut och i möjligaste mån även årsbokslut. Du kommer ta stort ansvar för att skapa rutiner för avstämning mot Söderberg & Haak och även sköta koncernrapportering till ägarbolaget.

Utbildning/erfarenhet

Du som söker får gärna ha en formell utbildning inom ekonomi alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom relevant erfarenhet.

Vi söker dig som är strukturerad och noggrann. Vi ser att du är engagerad och initiativtagande. Därtill är du van att arbeta självständigt och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Då företaget använder affärssystemen Pyramid och VISMA ser vi en erfarenhet från dessa program som meriterande. Det är också bra om du har erfarenhet av projektredovisning.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.