Redovisningsekonom till Anticimex Försäkringar, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningsekonom / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-05-01

null

Vi söker en redovisningsekonom till Anticimex Försäkringars redovisningsfunktion. Den består idag av 4 personer, varav en redovisningschef. Vi söker dig med intresse för, och gärna erfarenhet av försäkringsredovisning. Tjänsten är placerad på Anticimex huvudkontor i Liljeholmen, Stockholm och tituleras försäkringsekonom.
Försäkringsbolaget står inför en hel del spännande uppdrag framöver. Företaget är i tillväxt och expanderar utanför Sverige. Tjänsten är en utvecklande tjänst där du, förutom månatlig redovisning och rapportering, också kommer att vara drivande i olika projekt och utredningar.
Vi använder ekonomisystemet IFS9 och arbetar mycket i Excel. Bolaget har månadsvisa bokslut och rapporterar till koncernen i Cognos.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ansvarig för månadsvis redovisning och rapportering från filialer och övrig utlandsverksamhet. Omfattar bland annat försäkringsrelaterade poster så som premier, premiereserver, skador och skadereserver.
  • Kontaktperson gentemot utlandsverksamheten gällande frågor som rör redovisning, rapportering och uppföljning.
  • Bidra i månadsvisa bokslut, koncernrapportering, analyser och avstämningar.
  • Bidra i den kvartalsvisa rapporteringen till Finansinspektionen och SCB.
  • Driva förslag-, förbättrings- och förändringsprojekt inom dina ansvarsområden.
  • Medverka i andra projekt inom avdelningen.
  • Medverka i ad hoc analyser av verksamheten

Tidigare erfarenhet
Vi söker dig som har en ekonomexamen från högskola, eller motsvarande, och har ett antal års relevant erfarenhet från andra bolag eller revisionsbyrå. Du har goda kunskaper i redovisning och kan arbeta både med detaljer och mer övergripande frågor. Du har mycket goda kunskaper i Excel, samt förmåga och intresse för att på djupet lära dig att använda ekonomisystemet. Erfarenhet av och intresse för försäkringsredovisning är starkt meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du är engagerad, trygg och jobbar för samverkan på arbetsplatsen. Du är strukturerad, pålitlig och trivs med att samarbeta i ett team, samtidigt som du självständigt kan föra arbetet framåt. Du ska kunna arbeta i en föränderlig miljö.

Placeringsort; Stockholm


Om Anticimex Försäkringar
Anticimex Försäkringar ingår i Anticimex-koncernen som har verksamhet i 18 länder och är ett av världens största bolag inom skadedjurskontroll, men också med betydande marknadsandelar inom matsäkerhet, fuktkontroll, besiktningstjänster och brandskydd. Anticimex Försäkringar har sin tyngdpunkt på den svenska marknaden men finns också i ytterligare fem länder. Försäkringsbolagets roll är att utveckla och sälja försäkringsprodukter inom koncernens expertområden, där ett försäkringsupplägg skapar ytterligare värde för kunden. Vi är det tionde största sakförsäkringsbolaget på den svenska marknaden. I tillägg till boendeförsäkringar är vi marknadsledande inom överlåtelseförsäkringar i samband med villatransaktioner.
På 1930-talet var ungefär hälften av lägenheterna i Sverige angripna av vägglöss. Anticimex, som betyder ”mot vägglus”, grundades därför 1934 och erbjöd redan då försäkring. Då kallades det garanti – om vägglössen kom tillbaka, kom Anticimex tillbaka utan extra kostnad. Mycket har hänt sedan dess och idag är vi en internationell koncern med växande marknadsandelar i Europa, USA, Australien bland flera. Av de över 5 000 anställda i koncernen finns ca 1 500 i Sverige varav 55 i försäkringsbolaget. Att vara ett relativt litet bolag, sett till antalet medarbetare, i en stor koncern gör att vi kan dra nytta av både små- och storbolagsfördelar.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 65 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.