Redovisningsekonom till CSL Behring, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningsekonom / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-05-09

null

Är du redovisningsekonom, tycker om att arbeta med utveckling och vara delaktig i att ta redovisningsfrågor ut mot organisationen? Vi rekryterar för läkemedelsbolaget CSL Behring en redovisningsekonom som ska ansvara för hela redovisningsflödet, från leverantörsreskontra till bokslut. Som redovisningsekonom kommer du att arbeta systemnära och se till att uppsatta rutiner och processer fortlöper smärtfritt både inom Finance och mot verksamheten. I din roll kommer det även att ingå en del controlling-uppgifter kopplat till budget, prognos och uppföljningar. Som redovisningsekonom rapporterar du till Controller & Finance Manager Nordic och kommer att tillhöra ett ekonomiteam på 4 personer. Din placering blir på det nordiska huvudkontoret i Mörby Centrum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom:

  • Löpande redovisning, inklusive kund- och leverantörsreskontra
  • Månads- och årsbokslut
  • Moms och skattedeklarationer
  • Huvudansvar gällande system och processer inom Source-to-Pay (inköps- och leverantörsprocesser)
  • Stötta Finance Manager kring budget- och prognosarbete
  • Agera som back-up åt Finance Manager vid behov

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med en yrkesutbildning eller högskolebakgrund inom redovisning eller företagsekonomi. Du har minst 2-5 års erfarenhet av att självständigt arbeta med hela bokslutsprocessen, från reskontror till bokslut. Du har tidigare arbetat i ett större affärs- eller ekonomisystem och har du hanterat SAP tidigare är det ett stort plus. Tidigare erfarenhet antingen från internationella bolag eller från Life-science är meriterande. Om du har en bakgrund från revision är detta också ett plus. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som redovisningsekonom är du en lättlärd, flexibel person och tycker om att arbeta såväl självständigt som i team. Du har intresset av att driva förändringsprojekt och trivs i att ta ansvar. Du tycker om att arbeta strukturerat och är noggrann. Du stimuleras av att se och arbeta med förbättringar och av att bidra aktivt i att utveckla flödena och processerna inom ekonomi.

 Vad erbjuder CSL Behring dig?

  • En roll där du arbetar i ett tätt sammansvetsat team, nära Finance Manager.
  • En bred redovisningsroll där du även får arbeta med controlling-inriktade arbetsuppgifter.
  • Vara högst delaktig i att utforma rutiner och arbetsprocesser kopplat till bolagets nya system-modul SAP S/4.
  • En tjänst där du utvecklas i frågor kring redovisning och system.

Placeringsort: Stockholm


Om CSL Behring
CSL Behring är en av världens största tillverkare av läkemedel baserade på plasmaproteiner och vårt mål är att rädda liv och förbättra livskvaliteten för personer med sällsynta och allvarliga sjukdomar. Företaget grundades för över 100 år sedan och idag har CSL Behring 20 000+ anställda över hela världen och våra livsviktiga terapier finns tillgängliga till patienter i fler än 60 länder. Bolaget är noterat på den australiensiska börsen via vårt moderbolag, CSL. CSL Behring har en historia i Norden som sträcker sig över mer än 50 år tillbaks och har idag ett brett sortiment av produkter inom de terapeutiska områdena Immunologi, Koagulation och Intensivvård. Läs mer om oss på: www.cslbehring.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.