Redovisningsekonom till IPM, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningsekonom / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-02-19

null

IPM – Informed Portfolio Management är ett modernt investmentbolag som ligger mitt i centrala Stockholm med dotterbolag i New York och London. Vi söker nu för IPM:s räkning en kvalificerad redovisningsekonom som vill bidra till fortsatt utveckling i ett växande bolag. Vi söker dig som uppskattar att ha omväxlande arbetsdagar där du har flera kontaktytor och är delaktig i att ge bästa möjliga service till organisationen. Du kommer att ha helhetsansvar för två mindre dotterbolag samt arbeta operativt med moderbolagets löpande redovisning. Ekonomiavdelningen består av 2 personer och du kommer att ha en viktig roll i verksamhetens fortsatta digitala resa. Du rapporterar direkt till ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för den löpande redovisningen inkl kund- och leverantörsreskontra
  • Avstämningar
  • Deklaration av moms och löner
  • Kontaktperson till lönebyrå
  • Ansvara för månads- och kvartalsbokslut samt rapportering av dotterbolag
  • Delaktighet i årsbokslutet
  • Löpande dokumentation och uppdatering av processer och rutiner
  • Proaktivt driva lokala och internationella redovisningsfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är gymnasieekonom eller motsvarande med minst 4–5 års erfarenhet från rollen som redovisningskonsult eller från redovisningsavdelning där du arbetat med kvalificerad redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av konsolidering och koncernrelaterade frågor. Du har mycket god förståelse för siffror, gillar att använda Excel som arbetsredskap och har stort systemintresse och erfarenhet av några olika affärssystem. Om du tidigare arbetat i Visma är det en bonus. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och värdesätter kvalité högt. Du är en prestigelös person som trivs att arbeta med varierande uppgifter, högt som lågt, och som har lätt för att samarbeta. Som person är du öppen, positiv och kommunikativ och bra på att bygga relationer och uppskattar att arbeta i team. Du trivs i en miljö där det pågår ett ständigt förbättringsarbete och du tycker om att vara med och driva på och utveckla.

Vad erbjuder företaget dig?
IPM är ett svenskt framgångsrikt bolag som fortsätter att växa och utveckla sin affär utanför såväl som inom Sverige. Företagskulturen präglas av engagerade och prestigelösa medarbetare med hög kompetens som drivs av att leverera hög kvalitet till sina kunder. Du kommer till en spännande, rolig och utvecklingsbar tjänst på en trivsam arbetsplats med kunniga kollegor och god sammanhållning. Nyckelord för vår företagskultur är samarbete, öppenhet, delaktighet och ansvarsfullhet.

Placeringsort: Stockholm


Om IPM
IPM grundades 1998 och är i dag en av de globalt ledande systematiska (modelldrivna) makroförvaltarna med ca 50 miljarder kronor i strategin. Dessutom har IPM 30 miljarder kronor i traditionell aktieförvaltning, även den modellbaserad. Majoriteten av våra kunder är institutionella investerare såsom pensionsfonder, livförsäkringsbolag, stiftelser och statliga institutioner inklusive ledande sådana i USA, Europa, Asien och Australien. Vår organisation växer. Vi är för närvarande cirka 60 medarbetare med varierande bakgrund som arbetar från vårt huvudkontor i centrala Stockholm och från våra mindre kontor i London och New York. Vi är stolta över att ta hand om våra medarbetare och erbjuder en stimulerande och dynamisk miljö där utveckling och nyfikenhet är starkt bidragande till vår framgång. Vi erbjuder en atmosfär som präglas av ambition och kompetens; av öppenhet och glädje i att arbeta tillsammans. Vår ambition är att fortsätta växa genom att leverera robust och diversifierad avkastning och genom utmärkt kundservice. Läs mer om oss på www.ipm.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.