Redovisningsekonom till Ryds Bilglas i Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningsansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-11-20

null

Är du en bokslutssjälvständig redovisningsekonom som vill arbeta i ett internationellt tillväxtbolag? Vill du vara med på en utvecklingsresa i en växande koncern med familjär stämning och korta beslutsvägar? Nu finns en möjlighet för dig som redovisningsekonom att bidra till utvecklingen hos Sveriges ledande bilglasexpert som även förvärvat ett antal bolag i Storbritannien, Norge och Danmark.

Som självständig redovisningsekonom ansvarar du för redovisningen i de svenska bolagen. I tjänsten ingår ansvar för moms och skatt, samt årsbokslut och årsredovisningar. Då bolaget växer och befinner sig i en utvecklingsfas blir du som redovisningsekonom även involverad i utvecklingen av processer och rutiner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom:

  • Huvudansvar för de svenska dotterbolagen samt stor delaktighet i det svenska moderbolaget
  • Skatt- och momsdeklarationer
  • Månads- och årsbokslut
  • Avstämning av koncernmellanhavanden
  • Årsredovisningar
  • Delaktig i rutiner och processer
  • Hålla interna utbildningar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har arbetat ett antal år som redovisningsekonom. Du gör månads- och årsbokslut självständigt och du har erfarenhet av arbete med årsredovisningar. Vidare har du även viss erfarenhet från avstämningar av koncernmellanhavanden. Du är systemintresserad och det är meriterande om du har erfarenhet av att se över processer och rutiner. Excel hanterar du mycket väl och du talar och skriver svenska obehindrat. Har du tidigare arbetat i affärssystemen Navision och CAB är detta meriterande, men det är inget krav.

Personliga egenskaper
Som person är du utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och är strukturerad. Du har ett systematiskt arbetssätt och du behärskar svenska i tal och skrift. Då tjänsten innefattar mycket kontakt med människor, är det en fördel att du är kommunikativ och ser bra service som en självklarhet.

Vad erbjuder Ryds Bilglas dig?
Som redovisningsekonom erbjuds du att vara med på en utvecklingsresa då företaget växer. Kulturen är familjär och trevlig och beslutsvägarna är korta på Ryds Bilglas. Arbetssättet präglas av frihet under ansvar och företaget benämns ibland som det stora lilla företaget.

Placeringsort: Hammarby Sjöstad i Stockholm


Om Ryds Bilglas AB
Ryds Bilglas har sitt ursprung i Sundsvall där Erik Ryd 1947 startade Ryds Glasmästeri. Med tiden specialiserade vi oss och idag är vi ett renodlat bilglasföretag som finns i hela Sverige. Ryds Bilglas är ett bolag i stark tillväxt och sedan 2018 finns vi även i Storbritannien, Danmark och Norge. Besök gärna vår hemsida https://rydsbilglas.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.