Redovisningsekonom till Treasury, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningsekonom / heltid / Sista ansökningsdag: 2017-08-31

null

Akelius Residential Property AB är ett av Europas största och mest internationella bostadsbolag. Fastighetsbeståndet om 90 miljarder är koncentrerat till metropoler såsom Berlin, London, New York, Paris, Stockholm, Toronto, Köpenhamn.

Vi söker nu en backoffice-medarbetare till vår Treasuryavdelning. Funktionen är koncerngemensam och fungerar som internbank för hela koncernen. Vi hanterar likviditet, finansiering och finansiell risk såsom ränte- och valutarisk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande redovisning av finansiella affärer och transaktioner, deltagande i bokslutsarbetet
  • Registrering och hantering av interna och externa lån
  • Registrering av finansiella betalningar
  • Likviditetsrapportering
  • Sammanställning av rapporter
  • Systemuppdateringar
  • Bekräfta finansiella affärer

Du kommer att vara en del av Akelius Treasuryavdelning som består av sex medarbetare. Du rapporterar till bolaget finanschef. Finansieringen sker lokalt i de länder där Akelius är verksamt.  Flytande engelska är därför ett krav och tyska meriterande. Du har några års erfarenhet från en ekonomiavdelning eller bankverksamhet och har en förståelse och intresse för redovisningsfrågor. Tjänsten är placerad på Akelius huvudkontor i Danderyd.

Akelius är ett växande företag med platt hierarki som bådar för goda karriärmöjligheter. Företaget satsar på interna utbildningar för personalen och har ett stort samhällsengagemang. Möjlighet finns att jobba en period i Berlin i Tyskland.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 40 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.