Så kan företagen behålla ekonomiproffsen

Reda kontanter är inte alltid tillräckligt, även om högpresterade ekonomiproffs gillar pengar – sina egna och företagets. Men ett fetare bankkonto allena är inte skäl nog för att söka sig vidare till en generösare arbetsgivare enligt en ny undersökning gjord i USA av Corporate Executive Board (CEB). Av 983 medverkande högpresterade ekonomer svarade 43 procent att även om ersättningen är viktig finns det annat som spelar in om de stannar kvar hos sin arbetsgivare eller ej.

Vilket kan vara en av orsakerna till att trots den totala värderingen av den egna lönen hamnade på en bottenplacering – nämligen plats 35 av en 38 punkter lång lista – fanns det endast få kopplingar till missnöjet över lönen och eventuella planer på att söka sig vidare. I stället visade statestiken att möjligheterna till karriär inom företaget och en kompetent ledare var viktigare än en topplön.

– Lönen spelar visserligen en stor roll vid rekryteringen, men CFO:er tenderar att överskatta lönens betydelse på hur länge den anställda stannar kvar, säger Michael Griffin, vd på CEB Finance Practice.

För de medverkande cheferna i undersökningen hamnade lönen på nionde plats över vad som är bra med jobbet och på första plats över vad det är som håller dem kvar.
– För att motivera nyckelpersonerna är det viktigt att företaget ser över att cheferna uppvisar rätt beteende, säger Michael Griffin.

Vidare bör arbetsgivaren prioritera sina anställdas utveckling och dessutom jobba med transperenta interna anställningsprocesser vad gäller att kommunicera hur anställda befordras och vilka kriteria som gäller för tjänsterna.

Stämmer undersökningen med dina erfarenheter? Lämna din åsikt i kommentarfältet!