Så ska morgondagens ledare vara

Branschkunnande och en administrativ förmåga är oviktigt för ditt ledarskap. Vill du bli en bra chef ska du istället lära dig att kommunicera rätt och vara en bra coach. Det visar en undersökning av tidningen Chef. Undersökningen gjordes i somras bland drygt 1000 chefer.

En fjärdel av respondenterna tror att en förmåga att hantera förändringar kommer att vara den viktigaste chefsegenskapen i framtiden. 15 procent av cheferna menar att den viktigaste förmågan är att kunna kommunicera. Att kunna coacha och delegera är andra egenskaper som hamnar högt på topplistan.

Branschkunnande, administrativ förmåga och förmåga att fatta beslut anses spela minst roll för framtidens ledarskap enligt respondenterna.

– Att vara chef måste inte handla om att ha personalansvar, det är ett gammalt sätt att se på rollen. Att vara chef är att ta ansvar för att saker händer i verksam­heten, säger Erik Ringertz, vd på konsultföretaget Netlight, till tidningen Chef.

Att hitta, attrahera och behålla talanger betraktas som den största utmaningen – 17 procent tror att det kommer att vara den största chefsutmaningen i framtiden. 12 procent menar att den största chefsutmaningen är att motivera medarbetare, 9 procent menar att det är att få alla medarbetare att gå åt samma håll.

– Vi måste ta hjälp av nästa generation för att forma framtidens ledarskap. Vi är på väg in i ett idésamhälle. Det kräver ett annat sorts ledarskap. Och då blir tryggheten än viktigare. I undersökningar om de mest attraktiva arbetsplatserna hamnar Ikea alltid högst. Det förknippas med trygghet, säger Klara Adolphson, enhetschef innovationsledning inom Vinnova, till Chef.

De 5 viktigaste chefsegenskaperna i rangordning (flest procent högst upp)
1. Att kunna hantera förändringar
2. Förmåga att kommunicera
3. Förmåga att coacha
4. Att kunna delegera
5. Att ha en bra balans mellan jobb och fritid