Senab söker redovisningschef, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2017-11-18

null

Senab söker nu till en nyinrättad tjänst en redovisningschef som kommer att ha personalansvaret över en redovisningsgrupp innehållandes fem personer. I rollen som redovisningschef kommer du att kvalitetssäkra bokslut och rapportering för dotterbolagen samt utveckling av processer och medarbetare. Du rapporterar till CFO och din arbetsplats är på Senabs kontor beläget centralt på Regeringsgatan i Stockholms city.

Dina ansvarsområden som Redovisningschef:

  • Ansvar för månads- kvartals och årsbokslut för tre dotterbolag
  • Ansvar över månatlig legal rapportering till koncern
  • Personalansvar för en redovisnings- och leverantörsreskontragrupp bestående av fem personer
  • Många interna kontakter inom organisationen
  • Kontakt med revisorer och banker
  • Utveckling av medarbetare och processer

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk bakgrund med inriktning mot redovisning och några års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Lämplig bakgrund kan vara tidigare erfarenhet från revision, gärna arbete med lagerredovisning samt dokumenterat personalansvar under ett par års tid. Vi kan också tänka oss att detta är första chefstjänsten för lämplig person som har intresse och fallenhet för ledarskap och att utveckla sina medarbetare. Du är van att driva projekt inom processförbättringar och du kommunicerar obehindrat, i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som redovisningschef är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du kan via ett pragmatiskt förhållningssätt analysera arbetsflödet och ifrågasätta resultat. Du trivs med att leda andra och att hjälpa kollegor till att prestera på topp i sitt arbete. Du är bekväm i att arbeta med operativa redovisningsfrågor men också att kunna se och prioritera ditt samt din grupps arbete från ett helikopterperspektiv. Att driva förändring triggar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt. Vidare är du flexibel och förstår vikten av att utnyttja potentialen i dina kollegor.

Location: Stockholm

Om Senab
På Senab drivs vi av uppfattningen att stora idéer föds när det finns rum för kreativitet, där människor kan nå sin fulla potential och där förväntningar kan överträffas. Det har vi alltid gjort ända sedan starten 1975. 

Som en av Nordens ledande aktörer inom inredning och tjänster för företag och organisationer med fokus på kontor, hotell, restaurang och butik har vårt mål alltid varit att stärka våra kunders varumärken. 

Vi ingår i Edsbyn Senab​​–koncernen och representerar alla stora varumärken i branschen och har också egen produktion och produktutveckling. I tillägg till våra lokala kontor i Sverige och Norge finns vi idag även representerade i Asien och Nordamerika.

www.senab.com

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 40 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.