Senior Business Controller till Econova

Annons

Stepstone

Norrköping | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2018-01-07

Vi söker nu en nyckelperson till vårt ekonomiteam på huvudkontoret i Norrköping!

I rollen som Business Controller på Econova arbetar du med alla produktområden och du har ansvar för att stödja alla funktioner inom företaget med relevanta ekonomiska analyser. Du supporterar redovisningsavdelningen med månads-, kvartals-, och årsbokslut och det är du som har ansvaret för att bokslutens kommentarer färdigställs av rätt person, kommer in i rätt tid samt håller rätt kvalitet. Du driver och följer upp budget- och prognosprocesser samt rapporterar dessa till funktionsansvariga inom de olika områdena. Du sköter planering, koordinering och utförande av interna operationella revisioner. Det är också du som kontrollerar avvikande analyser och säkerhetsställer att åtgärdsplaner kommer på plats.


Rollen som Senior Business Controller är fri och självständig där du i stor grad får vara med och utveckla rollen. Du har ett nära samarbete med hela organisationen, framförallt med vår
CFO där du supporterar med analyser och presentationsmaterial. Du är med och utvecklar processer och system där din erfarenhet och initiativkraft spelar stor roll. Du driver förbättringsprojekt framåt och kontinuerligt arbetar för att förbättra verksamhetens lönsamhet. Vidare är du ansvarig för löpande kostnadskontroller och administrationen kring bonusavtal. I arbetet ingår också periodiseringar och avsättningar samt att vara resurs vid kreditkontroll och att bli Superuser för vårt affärssystem Bison och rapporteringsverktyg Insight.
Du kommer att tillhöra ett team om sex medarbetare på ekonomifunktionen och rapporterar till CFO.


Vi ser gärna att du är utbildad civilekonom eller har motsvarande akademisk bakgrund. Du har minst 10 års praktisk erfarenhet av controllerarbete, gärna med dokumenterad redovisningskompetens samt flera års ledarerfarenhet från ekonomi- eller controlleravdelning. Du är van att arbeta både strategiskt och operativt och har erfarenhet av och gillar att arbeta med utveckling och förbättring av system, arbetssätt, processer och rutiner. Har du erfarenhet från ett tillverkande bolag med god förståelse för industriella flöden och logistik är det meriterande. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.


För att lyckas i rollen är du driven och gillar att arbeta med kreativ problemlösning. Du har ett affärsmässigt sinne och är proaktiv i ditt arbetssätt. Vidare har du stor social kompetens och är serviceinriktad samtidigt som du har en analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. Du är positiv, engagerad och har förmågan att entusiasmera och motivera förändringar och förbättringar. Du är som person noggrann, strukturerad, självgående men även prestigelös och hugger gärna i det där behövs – högt som lågt!


Vi erbjuder dig ett spännande och ansvarsfullt uppdrag i ett familjeägt miljöföretag! Företagskulturen är öppen och vi värderar och värnar om våra medarbetare och arbetar och agerar enligt våra värderingar – öppenhet, långsiktighet och engagemang.


Rekryteringen av Senior Business Controller är en ersättningsrekrytering. Tjänsten är på heltid, en tillsvidareanställning med provanställning. Tillträde efter överenskommelse med placering i Norrköping. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.


Econova samarbetar i den här rekryteringen med Cojn AB. Om du är intresserad är du välkommen att skicka in ansökan, CV och personligt brev, via länken nedan. Har du ytterligare frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Caroline Hansson på telefon 076-850 11 70. Din ansökan vill vi ha senast den 7 januari 2018.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.