Senior Group Financial Controller till Recipharm, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Koncerncontroller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-07-27

null

Recipharm är ett entreprenörsdrivet bolag på en kraftig tillväxtresa och i takt med den görs nu en förstärkning av Group Business Control och Group Treasury-funktionen. Här får du chansen att arbeta globalt i en viktig position som Group Financial Controller. Rollen beskrivs som en moderbolagscontroller där din primära uppgift blir att kvalitetssäkra moderbolagets rapportering och resultatuppföljning. Du kommer att ha många kontaktytor, mot bl a koncernledning, Treasury, Tax Manager och med våra ca 25 dotterbolag. Som Group Financial Controller är du en del av ett drivet team om 3 personer med höga ambitioner och rapporterar till Head of Group Business Control and Treasury.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Koordinera och leda budget- och forecastprocessen för moderbolaget, i nära samarbete med dotterbolagen
  • Kostnadsanalys och rapportering av moderbolaget till ledning och styrelse
  • Analysera och kvalitetssäkra resultatet
  • Lönsamhets- och riskanalyser
  • Bistå i kontakter med koncernens externa revisorer och myndigheter
  • Bistå i extern rapportering i form av årsredovisning och delårsrapporter
  • Utveckla och effektivisera strukturer och rutiner
  • Leda eller delta i olika ad hoc-relaterade projekt på koncernnivå

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och minst 5 års relevant erfarenhet från en liknande roll på koncernnivå i ett större bolag. Lämpligen har du även internationell erfarenhet och vi ser också gärna att du har arbetat med Transfer Pricing och årsredovisning. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med våra dotterbolag är mycket goda kunskaper i engelska ett krav. Svenska är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en teamspelare, som är lyhörd och utåtriktad. Det är lätt att komma till dig med frågor, själv är du proaktiv och driver själv ditt arbete framåt. Du är också duktig på analys, har god affärsförståelse och har en stolthet i att göra ett bra jobb. Rätt person är också strukturerad och tycker om att driva utvecklingsarbete.

Vad erbjuder företaget dig?
På Recipharm ger vi dig goda möjligheter och utrymme till att påverka och bidra till utveckling. Här får du en bred roll nära ledningen och med rätt inställning kommer du att få vara med på en spännande resa i en expansiv bransch med intressanta produkter som bidrar till hälsa och välbefinnande i samhället. Recipharms utveckling har varit och fortsätter att vara mycket god och stabil. Detta tack vare flexibilitet och förmåga att anpassa verksamheten till verkligheten har utvecklats till en av bolagets styrkor. Ett växande företag erbjuder helt nya möjligheter och vi kan erbjuda förändring och utmaningar yrkesmässigt till dem som vill, på alla nivåer. Vi gör saker själva, vilket också erbjuder utmaningar och skapar engagemang – för rätt personer.

Placeringsort: Stockholm


Om Recipharm
Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 6 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 6 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings-anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.
För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 48 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.