Senior kvantitativ analytiker till Första AP-fonden

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-08-25

Första AP-fonden är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta bufferten i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar tillgångar till ett värde av ca 310 miljarder kronor. Målet är att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension genom väl avvägda finansiella risker. Första AP-fonden är en arbetsplats där ansvarstagande, samarbetsförmåga och en lösningsorienterad inställning värderas högt. Vår värdegrund bygger på långsiktighet, professionalism och engagemang. Vi söker en prestigelös person med hög integritet, gott omdöme och förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Om tjänsten

Söker du en bred risk- och performance roll, där man samarbetar nära med förvaltningen med brett utbud av finansiella instrument och produkter? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som kvantitativ analytiker inom Första AP-fondens grupp för Risk- & Avkastningsanalys.

Gruppen ansvarar för oberoende risk- och avkastnings analys av hela investeringsportföljen samt delportföljer. Fonden är inne i en dynamisk period där det finns möjlighet att bidra till utformning av arbetet.

Som kvantitativ analytiker på Första AP-fonden kommer du att:

  • mäta och analysera risk och avkastning på totalportföljsnivå och på alla delportföljer
  • utveckla riskmätningen och avkastningsanalysen på fonden
  • utveckla rapporter som skapar insyn i risk och avkastning
  • ansvara för leverans av viss rapportering
  • utföra analyser på ad hoc basis


Lämplig bakgrund

Vi söker Dig som har arbetat minst tre år på en kapitalförvaltning med analys, exempelvis med kvantitativ risk- eller avkastningsanalys, allokering eller portföljkonstruktion. Antagligen är du utbildad matematiker, civilingenjör eller statistiker och har goda kunskaper inom programmering (Python, Matlab eller liknande). Du har även erfarenhet av att bygga och arbeta med databaser. Du har god kunskap om olika typer av finansiella instrument och ett allmänt intresse för den finansiella sektorn.

Som person är du analytisk och ansvarstagande med ett utpräglat ordningssinne. Du har förmåga att strukturera, prioritera, förankra och driva frågor inom ditt ansvarsområde och du söker ständiga förbättringsmöjligheter i ditt arbete. Din kommunikativa förmåga på svenska och engelska är god.

Vi erbjuder en tjänst där du, tillsammans med kunniga och engagerade kollegor, får vara med och påverka utvecklingen av arbetet inom en avancerad portföljförvaltningsorganisation. Vi sitter i moderna lokaler på Regeringsgatan i Stockholm.

Eftersom Första AP-fonden arbetar för en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Första AP-fonden med SJR. Skicka in Din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sara Borgeström på telefon 08-407 55 12. Vi ser fram emot din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.