Senior redovisningsekonom med bolagsansvar

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-04-30

Beskrivning
Redovisningsavdelningen på SPP ingår i Storebrands nordiska redovisningsfunktion med totalt 23 medarbetare. I Sverige ansvarar redovisningsavdelningen för den löpande redovisningen, daglig likvidhantering, cash management, bokslut, årsredovisningar och rapportering för samtliga bolag och delkoncernen inom Storebrands verksamhet i Sverige. Verksamheten består av en koncern med 15 bolag/filialer som omfattar både försäkringsbolag och finansiella bolag som SPP Pension & Försäkring AB, SPP Spar AB, SPP Konsult AB, Euroben Life & Pension DAC och SPP Fonder. Några av bolagen står under Finansinspektionens tillsyn och där ansvarar avdelningen för delar av rapporteringen som t ex Solvens II.

Gruppen arbetar verksamhetsnära och stöttar flera andra avdelningar i deras affär, kopplat till finansiella flöden. Du kommer därför att delta i flera gränsöverskridande projekt med andra funktioner inom SPP/Storebrand och den norska delen av redovisningsavdelningen.

Vi söker en senior redovisningsekonom till Redovisningsavdelningen på SPP, som har i uppdrag att säkerställa att redovisning/koncernredovisning och bokslut är korrekt. Du kommer att rapportera till redovisningschefen.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. följande:

  • Vara delaktig i SPP:s koncernbokslut
  • Ta fullständigt ansvar för bolag inom koncernen
  • Analys av siffror
  • Delta i diverse projekt
  • Driva och delta i projekt i syfte att effektivisera redovisnings- och bokslutsprocessen


Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom och har flerårig erfarenhet från revision och/eller redovisning. Du har mycket god förståelse för siffror och kunskaper om IFRS samt koncernredovisning. Du har vana av att arbeta i affärssystem samt goda kunskaper i Excel. Erfarenhet från försäkrings- eller finansbranschen är mycket meriterande.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som Senior redovisningsekonom/Bolagsansvarig är du en person som är driven, lösningsorienterad, noggrann och analytisk och tar ett stort eget ansvar. Du trivs i en föränderlig miljö och motiveras av att förbättra processer/driva utveckling. Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbete. Vidare har du en prestigelös inställning och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SPP med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt. Välkommen med din ansökan!

Inom SPP bryr vi oss om mer än aktuella arbetsuppgifter och personlig karriär. Som anställd i SPP får du också möjlighet att påverka världen i en mer hållbar riktning. Läs mer om vårt hållbarhetsarbetehär.Som en del av den finansiella sektorn är SPP/Storebrand mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt. Som en följd av detta kan det, med kandidatens samtycke, bli aktuellt med en bakgrundskontroll under anställningsprocessen

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.