Senior redovisningsekonom till Cabonline Group AB, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningsekonom / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-06-02

null

Cabonline Group som äger flera kända varumärken inom taxibranschen behöver rekrytera en utvecklingsinriktad senior redovisningsekonom till huvudkontoret i Stockholm. Då företaget är i en förändrings- och tillväxtfasfas behöver processer och rutiner anpassas och utvecklas. Som senior redovisningsekonom spelar du en viktig roll i arbetet med att identifiera, driva och implementera förbättringsåtgärder tillsammans med övriga ekonomiavdelningen. Rollen innebär ett självständigt ansvar för redovisning och rapportering för tre till fem bolag i koncernen. Du rapporterar till företagets redovisningschef och tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månads- och årsbokslut, avstämningar
  • Inter-Company avstämningar och anläggningsregister
  • Identifiera, driva, utveckla och implementera effektiva och standardiserade redovisningsprocesser
  • Utifrån ett redovisningsperspektiv vara delaktig i budget- och prognosprocesserna
  • Ansvara för projekt i samband med t ex en fusion av IT-system.
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration, momsrapportering samt externa myndighetskontakter
  • Internkontroll-, skatte- och momsfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av arbete med redovisningsprocessen i sin helhet. Vi ser gärna erfarenhet från revision och/eller från redovisningsavdelning i större bolag där du arbetat med kvalificerad redovisning. Har du erfarenhet av redovisning kring fusioner samt förvärv och försäljning av bolag ses det som meriterande. Det är också positivt om du har erfarenhet av förändringsarbete och att självständigt arbeta i projektform.

Personliga egenskaper
Som Redovisningsekonom på Cabonline behöver du ha kvalitet och service i fokus, vara drivande och självgående. Du trivs med att ha ett stort eget ansvar och att stötta och dela med dig av dina kunskaper till kollegorna på avdelningen. Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbete.  Du har en prestigelös inställning och trivs i en dynamisk miljö.

Vad erbjuder företaget dig?
Cabonline är inne i ett synnerligen intressant läge med många spännande utmaningar i och med en fortsatt tillväxtstrategi i Sverige och Norden. Cabonline verkar i en bransch som förändras snabbt, där teknik, digitalisering, artificiell intelligens och förarlösa bilar är en del av en nära förestående framtid.

Placeringsort: Stockholm


Om Cabonline Group AB
Cabonline Group står bakom några av nordens starkaste varumärken inom taxi och transport, såsom TaxiKurir, Sverigetaxi, TOPCAB, Norgestaxi och Kovanen.I Sverige, Finland och Norge är ca 2 700 åkerier anslutna med tillsammans ca 6 100 fordon. Koncernens kundbas utgörs av offentlig sektor (där exempelvis skolskjuts och färdtjänst ingår), företagskunder och privatkunder. Cabonline Group äger inga bilar utan ansluter istället åkerier, som genom samarbetet får tillgång till ökat kundinflöde, branschledande teknikutveckling och tillgång till stordriftsfördelar och infrastruktur. Koncernen omsätter cirka 5,7 miljarder kronor (2017) med god lönsamhet och ägs av globala PE-bolaget H.I.G. Capital.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 52 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.