Senior redovisningsekonom till Sodexo, Stockholm

Annons

Stepstone

Solna | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-06-12

Till ekonomiavdelningen på Sodexo söker vi nu en kunnig senior redovisningsekonom. Som senior redovisningsekonom erbjuds du en spännande roll i en internationell verksamhet där du får vara med och utveckla redovisningens rutiner och processer i samarbete med ekonomichefen som du också rapporterar till. I rollen hanterar du de svenska enheternas legala bokslut, månatlig rapportering i enlighet med IFRS, intern kontroll, anläggningsregister, moms- och skattedeklarationer mm.

Som senior redovisningsekonom kommer du att ha ett mycket nära samarbete med övriga kollegor på ekonomiavdelningen som totalt består av 13 personer. I arbetet kommer du att ha mycket kontakter med företagets samtliga verksamheter i Sverige. Din arbetsplats är centralt belägen i Arenastaden, Solna, nära pendeltåg och Tvärbana.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som senior redovisningsekonom

  • Delaktig i redovisningen av tre svenska bolag
  • Ansvar för moms, deklarationer och skatt
  • Rapportering av utfall (balansräkningen) till koncernen
  • Kontakt med båda externa och interna intressenter
  • Framtagande av årsredovisningar
  • Utveckla metoder och processer för redovisningen
  • Ansvar för avstämningar av diverse balanskonton
  • Hantering av intercompany
  • Internkontrollfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med mångårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med redovisningsprocessen i sin helhet. Vi ser gärna erfarenhet från revision och/eller från redovisningsavdelning där du arbetat med kvalificerad redovisning. Du har mycket god förståelse för siffror och mycket goda kunskaper om de svenska redovisningsreglerna och IFRS. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. SAP kunskap är meriterande.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen som senior redovisningsekonom på Sodexo är du en person som är drivande och självgående och trivs med att ha ett stort eget ansvar. Du trivs i en föränderlig miljö och motiveras av att skapa struktur, ordning och reda. Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbetet och är inte rädd för att hugga i där det behövs. Du har en kommunikativ sida och tilltalas av att vårda flera kontakter internt i din roll. Du triggas av svåra redovisningsfrågor och ser ett nöje i att problemlösa.

Placeringsort: Solna, Stockholm

Vad erbjuder Sodexo dig?

Ett företag som aktivt arbetar med hållbarhetsfrågorna. Sodexo belönades 2015 med utmärkelserna ”Industry Leader” och ”Gold Class” för åttonde året i rad när RobecoSAM presenterade sin rankning av företags insatser inom hållbarhetsområdet. I konkurrens med 3000 företag fick Sodexo högst poäng i sin bransch avseende ekonomiska och sociala aspekter, vilket är särskilt unikt då företaget har ett stort antal anställda (nästan 420 000) fördelat på 32 700 uppdrag i 80 länder. Tack vare sina ekonomiska, sociala och miljömässiga insatser fick Sodexo utmärkelsen ”Industry Leader” och ”Gold Class” i rankningen som anses utgöra ett riktmärke för ansvarsfullt ledarskap.

Om Sodexo

Sodexo erbjuder ett brett utbud av tjänster för en bättre livskvalitet i vardagen för alla som tar del av vår service. Samtidigt bidrar vi till att våra kunder kan prestera bättre och utvecklas. Vi utvecklar, leder och levererar tjänster till företag, institutioner och offentlig sektor. Vi erbjuder allt från reception, säkerhet och städning till måltidstjänster, måltidskuponger och facility management. Sodexo finns i 80 länder med ca 420 000 medarbetare runt om i världen.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sodexo med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 28 februari 2017.

Välkommen med din ansökan!

Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, redovisningsspecialist, finansiell controller

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.