Svenskt Näringsliv startar skatteblogg

 
Fokus på skatterna är namnet på en blogg som Svenskt Näringsliv nyligen drog igång. I den ska olika skatteexperter ta upp frågor inom skatteområdet som kan intressera företagare. En anledning till att bloggen startar just nu är att man på Svenskt Näringsliv menar att kommer att hända mycket på området.
 
– Vi ser att skattefrågorna hamnar högt på agendan framöver och bloggen ska fungera som en kanal för att nå ut med information, analyser och kommentarer," säger Johan Fall, chef för Svenskt Näringslivs skatteavdelning. 

Bland förändringarna som är på väg så har vi regeringens olika utredningar och förslag inom området som enligt Svenskt Näringsliv skulle kunna innebära skattehöjningar på mer än 60 miljarder kronor. Dessutom är stora reformer på gång i andra länder där bland annat USA och Storbritannien flaggat för ordentliga skattesänkningar.
 
Hittills har en handfull blogginlägg publicerats och de handlar bland annat om utredningsförslaget om finansskatt, eventuella förändringar vad gäller revisionsplikten samt möjligheten att lämna in årsredovisningen till Bolagsverket i digital form.