Systembolaget får en ny ekonomidirektör

– Jag är väldigt glad och stolt över att få ta över som ekonomidirektör för Systembolaget. Systembolaget är ett välskött bolag som känns mycket tilltalande och som haft en mycket positiv utveckling de senaste åren, säger Ulrika Bennich i ett pressmeddelande.

– Det ska bli fantastiskt spännande att vara med i den förändring och utveckling Systembolaget står inför för att ytterligare effektivisera sin verksamhet.

Ulrika Bennich kommer närmast från tjänsten som strategidirektör från KF. Dessförinnan har hon varit vd och ekonomichef på KF Shared Services samt bland annat controller på Stora Enso. Ulrika Bennich har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Umeå.

– Ulrika har en gedigen erfarenhet inom ekonomi och administration och hon är en framåtsträvande och modern ledare vilket Systembolaget kommer att ha stor glädje av, säger Magdalena Gerger, Systembolagets vd.

Nuvarande CFO Anders Söderlund slutar på Systembolaget för att driva egen verksamhet inom miljö och hållbar utveckling.
– Jag har fått vara med om drygt sju fantastiska år på Systembolaget med mycket spännande och positiv utveckling inom alla områden. Nu har tidpunkten kommit för att förverkliga en dröm – det egna företaget.