Tarkett söker operativ redovisningschef, Stockholm

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-11-27

Tycker du om redovisning och antingen har erfarenhet av att ha arbetat i internationellt bolag eller är nyfiken på det, kan det här vara rätt tjänst för dig?

Tarkett söker nu en operativ redovisningschef för en bred roll till sin nordiska ekonomiorganisation. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för redovisningen i en av de operativa enheterna i det svenska bolaget och arbeta med att kvalitetssäkra bokslut och rapportering mot Frankrike. Rollen, som är en nyckelroll, stöttar, leder och fördelar också det dagliga arbetet på avdelningen samt är chef över en redovisningsassistent. Du kommer även att vara den som äger den ekonomiska modellen vi arbetar efter och grundlösningen i SAP intern- och externredovisning, varför det är viktigt att ha intresse för redovisning och kunna fördjupa sig i ekonomiska och redovisningstekniska frågor. Som redovisningschef rapporterar du till Finance Manager/Area Controller Nordic och arbetar på vårt kontor i Sollentuna, där vi sitter ett 50-tal personer varav 6 på ekonomiavdelningen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Redovisningschef:

 • Övergripande ansvar för löpande redovisning
 • Avstämningar och dokumentation
 • Helhetsansvar för månads- kvartals- och årsbokslut i din enhet
 • Rapportering
 • Personalansvar över en Junior Accountant
 • Viss controlling, revison och intern kontroll
 • Övrig administration

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är minst gymnasieekonom eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet, gärna mer, av kvalificerad redovisning. Du kommer att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat på internationella bolag och ha erfarenhet av att rapportera till en koncern, men det är inget krav. Eftersom Tarkett arbetar i SAP ser vi det som en fördel om du har erfarenhet av större ekonomi- och rapporteringssystem. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Redovisningschef är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du är bekväm med att arbeta med operativa redovisningsfrågor, men har också förmåga att se helheten, leda och motivera andra. Som Redovisningschef samarbetar du med många kontaktytor och vi ser gärna att du är en lagspelare, här stöttar vi varandra vid behov.

Som Redovisningschef på Tarkett erbjuds du:

 • En bred roll inom en internationell miljö på ett företag som arbetar med långsiktig hållbarhet för miljön
 • Att få chansen att arbeta med kvalificerade redovisnings- och rapporteringsfrågor tillsammans med trevliga kollegor
 • Sitta i fina lokaler, med bra arbetsmiljö nära kommunikationer och med fri parkering

Om Tarkett

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för såväl hemmiljö som design- och funktionslösningar för offentlig miljö. Tarkett erbjuder ett rikt utbud av trägolv, plastgolv, laminatgolv, linoleum, textilgolv samt väggmaterial för våtrum. Med 34 produktionsenheter och ca 12 500 anställda i över 100 länder är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2016 omsatte företaget över 2,7 mrd Euro och varje dag säljs det ca 1,3 miljoner kvm golv världen över. Tarkett arbetar med långsiktig hållbarhet enligt principerna för cirkulär ekonomi. Sedan 2013 är företaget noterat på Euronext i Paris. För mer information, besök tarkett.se.

Om Desso®

Desso, som är en del av Tarkettkoncernen, är ett ledande varumärke inom innovativa och hållbara textila golv. Dessos uppdrag är att utveckla unika produkter som bidrar till ett förbättrat inomhusklimat som ökar människors hälsa och välbefinnande. All produktutveckling sker utifrån ett innovationsprogram som baseras på tre grundpelare: kreativitet, funktionalitet och Cradle to Cradle-design, som betonar övergången till den hållbara cirkulära ekonomin. Desso-golven används t ex i kontor, hotell, lokaler för utbildning och friskvård, kryssningsfartyg och flygbolag, såväl som i privatbostäder.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tarkett med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20:e oktober 2017.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial manager, CFO, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, redovisningschef, redovisningsansvarig

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.