Tax Analyst till Geely Sweden Holdings AB

Meritmind

Göteborg / Bank, finans & försäkring / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Geely Sweden ska stärka upp sin skattefunktion och söker därför en Tax Analyst som ska stötta och rapportera till Head of Tax.

Detta är en helt ny roll där du kommer att vara med och bygga upp skattefunktionen inom koncernen i Norden. Rollen innebär att du kommer ha både lokala och internationella kontaktytor. Detta är en unik möjlighet för dig som vill växa i din roll och vara med där det händer i en dynamisk miljö.

Rollen är centralt placerad i Göteborg i Geelys nybyggda campus ”Uni3” på Lindholmen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen som Tax Analyst är en bred roll, där du får arbeta med alla slags skatterättsliga frågeställningar med tyngdpunkt på transfer pricing och svensk företagsbeskattning. Rollen innefattar arbetsuppgifter såsom TP-dokumentation, avtalsupprättande, rättsanalyser, skatteberäkningar, processer samt övriga frågor inom skatt. Du kommer stötta Head of Tax i  gruppens dagliga frågor.

 

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en juristexamen eller är Civilekonom med 3–5 års relevant arbetserfarenhet inom skatt. Vi ser att du troligen har fått din erfarenhet från antingen Skatteverket, större bolag alternativt från byrå.

Du har gedigen förståelse och intresse för skatterätt. Meriterande är om du har goda kunskaper i Excel och även är duktig på att skriva.

Rollen kräver att du behärskar engelska och svenska flytande i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har en positiv inställning med en vilja och förmåga att lära dig nya saker. Du är noggrann samtidigt som du får saker gjort. Förändringstakten i bolaget är väldigt högt och det är viktigt att vara flexibel och lösa utmaningar som kan uppstå från en dag till en annan. Det är därför bra om du är en problemlösare som trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Med din goda kommunikativa förmåga når du lätt ut i organisationen. Du trivs och fungerar väl i en internationell miljö där engelska är koncernspråket, men där kulturen har en tyngdpunkt i en mix av svensk och kinesisk företagskultur

Placeringsort:
Göteborg

Om företaget
Geely Sweden Holdings AB är ett holdingbolag som äger aktieposter i en grupp skandinaviska bolag inom branscherna fordon, fastighet och bank. Gruppen ägs av Zhejiang Geely Holding Group, en privatägd industrikoncern med huvudsäte i Hangzhou, Kina. Zheijiang Geely Holding grundades 1986 av nuvarande styrelseordföranden Li Shufu, som utvecklat koncernen till en av världens tio största inom fordonssektorn.

I portföljen ingår varumärken som Volvo Cars, Geely Auto, Lotus, Proton, Lynk & Co, Polestarmed flera. Utöver fordonsindustrin har Zheijiang Geely Holding intressen inom bland annat akademi och forskning, klädindustrin, finansiella tjänster och fastighetsutveckling.

Geely Sweden Holdings har en långsiktig investeringshorisont och bidrar till en positiv utveckling i portföljbolagen genom industriell erfarenhet, finansiell styrka och ett stort globalt nätverk. Vår definition av värdeskapande är bred och går bortom det rent finansiella.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 24 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.